Acvariu Viena. Cum să ajungi la Haus des Meeres

Acvariu Viena, pisica de mare, acvariu, apa

Acvariu Viena, drumul cel mai scurt către Haus des Meeres. Ce metrou, autobuz sau tramvai să folosești pentru a ajunge

Acvariu Viena reprezintă un obiectiv de top pentru familiile cu copii. Și nu numai. Acesta este adevărul. Austriecii au construit o adevărată minunăție, una pe care adulții spun că nici nu concep să o rateze. Și pentru care se pregătesc din plin.

Acvariu Viena, rutele care te aduc imediat la Haus des Meeres

Dacă planifici o vizită la Haus des Meeres, unul dintre cele mai impresionante acvarii din Europa Centrală, este important să știi cum să ajungi acolo fără stres. Acest ghid îți va oferi trei rute diferite pentru a ajunge la acvariu utilizând transportul public din Viena.

De altfel, Forum Viena îți recomandă să te folosești de mijloacele de transport în comun. Economisește bani frumoși, lasă serviciul de taxi, ia aer curat.

Ruta 1: Metrou și o scurtă plimbare

Pasul 1: Pornind din centrul orașului, mergi la stația de metrou Karlsplatz (cunoscută și sub numele de Charles Square), care este deservită de linia de metrou U1 (roșie) și U2 (violet).

Pasul 2: Urmează indicatoarele către linia U4 (verde) și mergi în direcția Hütteldorf. Coborârea este la stația Margaretengürtel.

Pasul 3: După ce ai ieșit din metrou, fă o plimbare de aproximativ 10 minute pe străzile pitorești din Viena. Urmează indicatoarele către Haus des Meeres.

Acvariu Viena, vedere de la ultimul etaj. Sursa foto – Forum Viena

Această opțiune este potrivită pentru cei care doresc să experimenteze și să descopere mai mult din frumusețea orașului Viena. Nu este nevoie de vreo minune tehnologică. Am scris totul despre harta metroului din Viena, unul pe care l-am explicat pe îndelete.

Ruta 2: Tramvai și o câteva minute de mers pe jos

Pasul 1: Mergi la stația de tramvai Karlsplatz (Resselpark). Poți ajunge aici folosind metroul (liniile U1 sau U2) sau tramvaiele 1 și 62.

Pasul 2: Ia tramvaiul 18 care te va duce către Margaretengürtel.

Pasul 3: După ce ai coborât la stația Margaretengürtel, plimbă-te aproximativ 10 minute pentru a ajunge la Haus des Meeres.

Și această rută este una relaxantă și te va duce prin cartierele istorice ale Vienei. Îți aducem aminte de unul dintre cele mai bune materiale Forum Viena. Lista obiectivelor turistice i-a încântat pe oamenii din întreaga lume. Unele sunt chiar în drumul tău.

Ruta 3: Autobuz care te tuce direct la Haus des Meeres

Pasul 1: Pentru cei care preferă o opțiune mai directă, poți lua autobuzul 13A la stația Opernring/Steig.

Pasul 2: Apelează la șoferul autobuzului să te lase la Haus des Meeres. Da, da. Citești cât se poate de bine. Mergi direct la conducătorul auto, spune-i unde vrei să cobori. Nimeni nu va glumi pe seama ta, nu va zâmbi ironic. Toată lumea te va îndruma

Această rută este cea mai rapidă și simplă, ideală dacă vrei să ajungi direct la destinația ta. Mai ales că șoferul îți va spune exact stația la care trebuie să cobori.

Acvariu Viena, imagine din interior. Sursa foto – Forum Viena

Ce trebuie să cunoști despre acvariu Viena

Sunt câteva detalii de care trebuie să ții cont neapărat atunci când îți propui să vizitezi Haus des Meeres. Și le găsești pe toate într-un material amplu. Trebuie doar să dai click pe acest link. Mai mult decât atât, repetăm și aici câteva informații utile și îți spunem și câteva secrete

  • Adresă: Haus des Meeres, Fritz-Grünbaum-Platz 1, 1060 Viena, Austria.
  • Program de vizitare: Haus des Meeres are un program de funcționare variabil, așa că este recomandat să verifici pe link-ul de mai sus orele actuale de deschidere.
  • Prețul biletelor: Prețurile variază în funcție de vârstă și de tipul de bilet. Pentru detalii exacte, verifică site-ul oficial al acvariului.
  • Evenimente speciale: Haus des Meeres găzduiește frecvent evenimente speciale, cum ar fi serile târzii, care pot oferi o experiență unică de explorare a acvariului.

Cea mai bună perioadă de vizitare

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Haus des Meeres, acvariul din Viena, depinde în primul rând de preferințele tale și de sezonul care ți se potrivește cel mai bine. Cu toate acestea, există câteva aspecte de luat în considerare:

  • Sezonul de vară (Iunie – August): Această perioadă este ideală dacă preferi vremea caldă și soarele strălucitor. Viena oferă numeroase evenimente de vară și festivaluri, ceea ce înseamnă că poți combina vizita la acvariu cu alte activități culturale sau distractive.
  • Sezonul de toamnă (Septembrie – Noiembrie): Toamna poate fi o perioadă minunată pentru a vizita acvariul, deoarece temperaturile sunt plăcute, mulțimile de turiști sunt mai reduse, iar frunzele căzute din grădinile din apropiere oferă peisaje pitorești.
  • Sezonul de iarnă (Decembrie – Februarie): Dacă îți dorești o experiență de iarnă, vizita la Haus des Meeres în timpul sezonului rece este o opțiune excelentă. Acvariul este decorat festiv pentru sărbătorile de iarnă, iar atmosfera este magică. De asemenea, poți evita aglomerația specifică perioadei de Crăciun.
  • Sezonul de primăvară (Martie – Mai): Cu venirea primăverii, grădinile și parcurile din Viena înfloresc. Dacă apreciezi natura în timpul înfloririi sale, acesta poate fi momentul perfect pentru o vizită. De asemenea, primăvara aduce cu ea evenimente culturale și concerte în aer liber.
Acvariu Viena, casa unui crab gigantic. Sursa foto – Forum Viena

De asemenea, dacă dorești să eviți mulțimile de turiști, este recomandat să vizitezi acvariul în afara weekendurilor și a orelor de vârf.

Nu uita că Haus des Meeres reprezintă o destinație minunată pentru toți iubitorii de viață marină și aventură. Acum a devenit oficial – ți-am oferit cele mai rapide rute către acvariu. Așa că vei ajunge la destinație și vei putea savura întreaga experiență. Have fun, fă multe poze, nu uita să ne dai un share sau un like. Ne-ar ajuta puțin.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Târgul de Crăciun din Viena, roata, luminita, casute
OBIECTIVE TURISTICE

Târgul de Crăciun din Viena. Descoperă magia la orice vârstă

Târgul de Crăciun din Viena, unde se desfășoară, cum să ajungi, cât costă intrările. La ce să te aștepți și ce o să găsești Târgul de Crăciun din Viena reprezintă, de fapt, o întoarcere în copilărie, un drum într-un loc al poveștilor fermecate. Vizita la un târg de Crăciun într-un oraș magic este, de altfel, […]

Read More
Roata uriaşă din Viena, roata, cer, cabina, nori
OBIECTIVE TURISTICE

Roata uriaşă din Viena. Wiener Riesenrad, emblemă a orașului

Roata uriaşă din Viena, Wiener Riesenrad. Locul din care poți vedea capitala Austriei în întreaga sa splendoare Roata uriașă din Viena, cunoscută și sub numele de Wiener Riesenrad, este una dintre cele mai tari atracții turistice ale orașului. Cu o istorie bogată și o panoramă impresionantă, această roată uriașă este considerată o adevărată emblemă a […]

Read More
Bilete pentru Prater, mașinuțe
OBIECTIVE TURISTICE

Bilete pentru Prater. Cum să te distrezi în Viena

Bilete pentru Prater, idei de distracție în Viena. Nu ai nevoie de bani mulți pentru o super zi în capitala Austriei Bilete pentru Prater, parcul de distracții din Viena. Capitala Austriei, este cunoscută pentru istoria sa bogată, arhitectura impresionantă și cultura vibrantă. Pe lângă aceste aspecte, orașul găzduiește și unul dintre cele mai faimoase parcuri […]

Read More
en_USEnglish