Casa Mării din Viena, un adevărat paradis. Cum poți vizita Haus des Meeres cu bani puțini

Casa Mării din Viena, femeie, rechini, pești, acvarii

Casa Mării din Viena, paradisul din mijlocul capitalei austriece. Cât costă biletul, care este programul de vizitare

Casa Mării din Viena trebuie trecută neapărat pe lista obiectivelor turistice. Nu aveți voie să ratați o asemenea experiență, una cu adevărat unică în viață. Ați fi tentați, inițial, să credeți că vizita este savurată din plin numai de cei mici. Greșiți. Haus des Meeres este un loc în care adulții găsesc mult frumos și multe răspunsuri

Casa Mării din Viena, Haus des Meeres, un acvariu în inima Austriei

Discutăm despre un acvariu, despre sute de specii de peşti şi nu numai, despre apă, despre mări şi oceane, dar şi despre pericolul pe care îl reprezintă plasticul pentru viața și viitorul nostru. Da, Casa Mării din Viena reprezintă o lecție în sine

Cum ajungi la Casa Mării din Viena, Haus des Meeres

Nu există obiectiv din capitala Austriei la care să nu puteți ajunge cu transportul în comun. Așa că, și în acest caz, vă recomandăm metroul, tramvaiul sau autobuzele. De altfel, o listă a obiectivelor turistice din Viena pe care nu trebuie să le ratați găsiți AICI, într-un material amplu marca Forum Viena.

La Haus des Meeres se poate ajunge ușor și convenabil cu transportul public. Nu trebuie să vă complicați, nu aveți de ce. Urmați linia portocalie, adică U-Bahn3 și coborâți la stația Neubaugasse. Atât de simplu este, pentru că, după ce ați ieșit, Casa Mării este imposibil de ratat.

Casa Mării din Viena, U Bahn 3. Sursa foto – Wikipedia.org

De asemenea, puteți ajunge cu autobuzul 13A. O să coborâți la stația, ei bine, da, ați ghicit, Haus des Meeres. Și autobuzul 14A vă duce în același loc. Trebuie să vă dați jos la stația Haus des Meeres, acolo unde ajunge și autobuzul 57A.

Unde poți lăsa mașina. Câte locuri de parcare sunt lângă Haus des Meeres

În situația în care alegeți să călătoriți cu mașina, nu disperați. Deși vă aflați foarte aproape de centrul orașului, puteți să parcați la un preț convenabil în parcarea Wipark Windmühlgasse.

Trebuie să știți că toți vizitatorii Haus des Meeres pot parca acolo la un tarif redus. Pentru a beneficia de acest lucru, pur și simplu țineți codul de bare afișat pe biletul de intrare de la Haus des Meeres în dreptul cititorului de coduri de bare al stației de plată. Este obligatoriu să faceți lucrul acesta înainte de a plăti parcarea. Alternativ, puteți obține un card de reducere la casa de bilete din Haus des Meeres.

Mai mult decât atât, toți clienții Wipark primesc o reducere de 10% la intrarea zilnică la Haus des Meeres atunci când își prezintă cardul de parcare permanent.

Ce linie de metrou te duce Casa Mării din Viena. Cum ajungi cu tramvaiul sau autobuzul la Haus des Meeres

Așa cum am explicat deja, transportul public este perfect în Viena și rivalizează cu orice capitală europeană. Vom repeta liniile de metrou și autobuz care vă lasă la un pas de Casa Mării

 • Metrou U3 (coborâți la stația Neubaugasse)
 • Autobozul 13A (coborâți la stația Haus des Meeres)
 • Autobuzul Bus 14A (coborâți la stația Haus des Meeres)
 • Autobuzul Bus 57A (coborâți la stația Haus des Meeres)
Casa Mării din Viena, Haus des Meeres. Sursa foto – https://www.haus-des-meeres.at/

Linia de metrou U3 are în prezent 21 de stații. Se întinde de la stația Ottakring până la Simmering. Este cea mai mică, semn că nici nu durează foarte mult călătoria.

Și, deși discutăm despre cea mai scurtă linie din rețea, pe traseul ei se află și stația Neubaugasse. Adică cea la care trebuie să coborâți pentru Haus des Meeres

Ce program de vizită are Casa Mării din Viena. Când e cel mai bine să mergi la Haus des Meeres

Casa Mării din Viena are un program special și la fel ca fiecare mare obiectiv turistic din acest oraș este deschisă în fiecare zi din an.

Programul merge după următoarea schemă:

 • Luni: 09:00 – 20:00
 • Marţi: 09:00 – 20:00
 • Miercuri: 09:00 – 20:00
 • Joi: 09:00 – 20:00
 • Vineri: 09:00 – 20:00
 • Sâmbătă: 09:00 – 20:00
 • Duminică: 09:00 – 20:00

Dacă vreți să mergeți la Cafe Sharky, cafeneaua aflată în Casa Mării atunci programul se schimbă. Puțin, foarte puțin, veți vedea

 • Luni: 10:00 – 19:00
 • Marţi: 10:00 – 19:00
 • Miercuri: 10:00 – 19:00
 • Joi: 10:00 – 19:00
 • Vineri: 10:00 – 19:00
 • Sâmbătă: 10:00 – 19:00
 • Duminică: 10:00 – 19:00
Casa Mării din Viena, 360° OCEAN SKY Restaurant. Sursa foto – viennawurstelstand.com

Pentru 360° OCEAN SKY Restaurant, o experiență aparte, una pe care trebuie să o bifați măcar o dată în viață, programul merge pe alte coordonate

 • Luni: 09:00 – 23:00
 • Marţi: 09:00 – 23:00
 • Miercuri: 09:00 – 23:00
 • Joi: 09:00 – 02:00 dimineața
 • Vineri: 09:00 – 02:00 dimineața
 • Sâmbătă: 09:00 – 02:00 dimineața
 • Duminică: 09:00 – 23:00

În cazul în care vă întrebați când este cel mai bine să vizitați Casa Mării, ei bine, aveți alăturat chiar și un program de hrănire al animalelor. O să vă încânte dacă reușiți să fiți la ora potrivită, în locurile potrivite

Casa Mării din Viena, programul de hrănire a animalelor. Sursa foto – https://www.haus-des-meeres.at

De remarcat că pe 24 decembrie, Casa Mării se va închide la ora 18.00. Programul de funcționare este același în restul zilelor de sărbătoare

Cât costă intrarea în Casa Mării din Viena. Totul despre biletele în Haus des Meeres

Biletele pentru Haus des Meeres au prețuri diferite, în funcție de categoria de vârstă a vizitatorilor.

Astfel, un adult plătește pe un tichet achiziționat online, 21.90 euro. Elevii peste 15 ani achită 16.40 euro, în timp ce un bilet de copil cu vârsta între 6-15, disponibil online, dar și pentru copiii cu vârsta sub 14 ani însoțiți de un adult este 9,80 euro.

Un copil mic, vârsta 3-5 ani, bilet disponibil online, achită 3.50 euro. Copiii până la 3 ani au intrare gratuită.

La prezentarea cardului de pensionar sau de la vârsta de 64 de ani în sus, biletul fiind valabil de luni până vineri, excluzând sărbătorile legale, se achită 16.40 euro

Studenții plătesc aceeași sumă dacă prezintă actul de identitate și carnetul. Tot 16.40 dau și persoanele cu dizabilități la prezentarea unui act de identitate la casierie

Există și un bilet de seară pentru adulți care poate fi folosit numai în zilele lucrătoare și care trebuie achiziționat numai în ziua vizitei. Costă 15.00 euro

Ce reduceri ai dacă îți cumperi tichet online. Ce prețuri de intrare sunt la biletele online

Pe site-ul oficial găsiți toate tipurile de bilete, dar și variantele de abonamente. Îl puteți accesa chiar AICI.
Biletul online, pe lângă faptul că vă salvează câțiva euro, vă scapă în primul rând de coada de la ghișeu. Coadă care, vă rugăm ne credeți, se formează, indiferent de tronsonul orar

Scurt istoric pentru Casa Mării din Viena. Ce a fost Haus des Meeres în urmă cu zeci de ani

Trebuie precizat că Haus des Meeres reprezintă o inițiativă privată. Organizația non-profit se descurcă fără subvenții din partea orașului Viena încă din 2010. Sună, cum să spunem, măcar interesant.

O caracteristică specială a Haus des Meeres este că acesta a fost gândit într-un fost turn antiaerian din cel de-al Doilea Război Mondial. De altfel, imagini de atunci pot fi văzute în clădire. Da, pe lângă rechini, pinguini, crocodili și alte minunății, puteți vedea și cum se adposteau oamenii, pe vremuri, atunci când sirena anunța bombardamente. Cutremurător.

Inițial, acvariile au apărut la primul etaj al clădirii. Se întâmpla prin 1965 și peste 40 de bazine puteau fi văzute de vizitatori. În 1973 a primit numele de Haus Des Meeres – Vivarium Vienna, un nume care trebuia să reflecte mai bine domeniul de activitate.

Casa Mării din Viena, minuni ale naturii. Sursa foto – Wexor Tmg on Unsplash

Și un alt detaliu interesant este acela că trebuie să fiți foarte atenți la bara de care vă țineți. Nu vă speriați, totuși, chiar dacă prin ea trece și trăiește o colonie întreagă de furnici. Totul este gândit la detaliu.

Și nu, nu vă gândiți o clipă că Haus des Meeres seamănă cu grădina zoologică din Viena. Sunt două lucruri diferite total, două experiențe care trebuei bifate de un turist care se respectă. Aveți totul despre Zoo Viena AICI.

Ce poți vedea în Casa Mării din Viena. Animale de poveste în Haus des Meeres

Greu de crezut, dar cât se poate de real. Un total de peste 10.000 de animale trăiesc pe cele 11 etaje și pe o suprafață de aproximativ 5.000 m². Rechini, țestoase marine și terestre, crocodili, pinguini, tot felul de șopârle, șerpi, pești de apă dulce și sărată, păsări, lilieci, maimuțe diverse, insecte și multe altele.

Casa Mării din Viena, acvarii de vis. Sursa foto – Craig Lovelidge on Unsplash

Da, există întotdeauna ceva nou la Haus des Meeres! Atât de nou, încât de curând, adică 2022, s-a inaugurat un nou etaj. Unul în care trăiesc dragonii de komodo.

Unde poți mânca atunci când mergi Haus des Meeres. Ce restaurante sunt

După o asemenea vizită este aproape imposibil să nu te gândești și la mâncare. Nu dispera, poți să servești prânzul sau cina chiar în Haus des Meeres. Café Sharky este locul perfect pentru o scurtă pauză, dar și pentru gustări.

Noul restaurant 360° OCEAN SKY vine la pachet cu o vedere spectaculoasă. Evident, discutăm despre una de 360 ​​de grade.

De asemenea, la Haus des Meeres aveți ocazia să bifați cea mai înaltă locație cu ieșire pe acoperiș din centrul Vienei.

Cu puțin noroc, în zilele cu cer senin, mulți turiști se laudă că au reușit chiar să vadă Palatul Schonbrunn. Forum Viena îi crede pe cuvânt. Și oferă tuturor detalii la cheie despre prețuri, program și ce puteți face într-o vizită de neuitat la Schonbrunn.

Nu în ultimul rând, Catedrala Sfântul Ștefan s-ar putea să vă facă cu ochiul. Apropo, chiar merită o tură până la acest obiectiv. V-am explicat totul AICI.

Și dacă tot ați ajuns până aici, de ce să nu vă bucurați și de Opera de Stat din Viena. Mai ales că deja știți totul după ce ați citit acest material.

Ah! Și să nu uităm, dacă tot ați mers până la Casa Mării trebuie să ajungeți și în Prater. Cei mici vor fi cei mai fericiți. Găsiți AICI toate detaliile

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acvariu Viena, pisica de mare, acvariu, apa
OBIECTIVE TURISTICE

Acvariu Viena. Cum să ajungi la Haus des Meeres

Acvariu Viena, drumul cel mai scurt către Haus des Meeres. Ce metrou, autobuz sau tramvai să folosești pentru a ajunge Acvariu Viena reprezintă un obiectiv de top pentru familiile cu copii. Și nu numai. Acesta este adevărul. Austriecii au construit o adevărată minunăție, una pe care adulții spun că nici nu concep să o rateze. […]

Read More
Târgul de Crăciun din Viena, roata, luminita, casute
OBIECTIVE TURISTICE

Târgul de Crăciun din Viena. Descoperă magia la orice vârstă

Târgul de Crăciun din Viena, unde se desfășoară, cum să ajungi, cât costă intrările. La ce să te aștepți și ce o să găsești Târgul de Crăciun din Viena reprezintă, de fapt, o întoarcere în copilărie, un drum într-un loc al poveștilor fermecate. Vizita la un târg de Crăciun într-un oraș magic este, de altfel, […]

Read More
Roata uriaşă din Viena, roata, cer, cabina, nori
OBIECTIVE TURISTICE

Roata uriaşă din Viena. Wiener Riesenrad, emblemă a orașului

Roata uriaşă din Viena, Wiener Riesenrad. Locul din care poți vedea capitala Austriei în întreaga sa splendoare Roata uriașă din Viena, cunoscută și sub numele de Wiener Riesenrad, este una dintre cele mai tari atracții turistice ale orașului. Cu o istorie bogată și o panoramă impresionantă, această roată uriașă este considerată o adevărată emblemă a […]

Read More
en_USEnglish