Evenimente în aer liber la Viena. Ce nu ai voie să ratezi

Evenimente în aer liber la Viena concert dj spectatori public

Evenimente în aer liber la Viena, distracții pe care nu trebuie să le pierzi. Festivaluri, concerte, acțiuni și întreceri sportive

Evenimente în aer liber la Viena, calendar pe fiecare lună în parte. Viena este un oraș vibrant și plin de viață, cu acțiuni care se desfășoară pe tot parcursul anului. Dacă vrei să te bucuri de ceva unic și diferit în aer liber, ai noroc.

Evenimente în aer liber la Viena, calendarul turiștilor și nu numai

Viena are o mulțime de evenimente care se desfășoară în aer liber și care sunt menite să îți umple timpul liber cu momente memorabile.

În luna IANUARIE poți să te bucuri de târgul de Crăciun de la Schönbrunn. Este un eveniment minunat unde poți să găsești cadouri tradiționale. Poți savura vin fiert și să te plimbi printre decorurile de Crăciun. Găsești aici cam totul despre Palatul Schonbrunn.

De asemenea, are loc Noul An la Viena, Silvesterpfad. Un festival de stradă cu muzică live, dansuri și focuri de artificii în centrul orașului Viena.

Dacă ești pasionat de sporturi de iarnă, FEBRUARIE este luna perfectă pentru tine. În această lună are loc Festivalul de Schi de la Viena. Aici poți vedea un spectacol uimitor de schi și să participi la multe activități de iarnă.

Nu trebuie să uiți de Opera în aer liber, spectacole de operă gratuite în fața clădirii Staatsoper, pe piața Karlsplatz.

Primăvara aduce evenimente noi în aer liber în Viena

În MARTIE, Viena devine gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din Europa, numit “Snowbombing”. Acest festival este renumit pentru faptul că are loc în Alpii austrieci și include o gamă largă de artiști de muzică electronică.

Nu în ultimul rând luna martie vine cu Festivalul Narciselor. E o sărbătoare a primăverii, cu peste 300.000 de narcise înflorite și activități culturale în Palatul Schönbrunn. De altfel, Palatul Schonbrunn este poate cea mai căutată atracție de pe lista de obiective turistice Viena.

În APRILIE, trebuie să te bucuri de Festivalul de Primăvară de la Viena. Poți să vezi concerte, spectacole de teatru și alte evenimente culturale în aer liber. De asemenea, în această lună au loc multe târguri de primăvară cu produse locale și tradiționale.

Maratonul Viena, unul dintre cele mai populare evenimente sportive din Viena, cu participanți din întreaga lume care rulează pe trasee prin centrul orașului și parcuri se desfășoară în aprilie.

În luna MAI, poți să te bucuri de Festivalul de Film de la Viena. Aici sunt prezentate unele dintre cele mai bune filme internaționale și documentare. Acest eveniment este o oportunitate minunată pentru cinefili să vadă filme și să cunoască oameni noi din industria filmului.

De asemenea, are loc festivalul Europei, un festival internațional de muzică, teatru și dans. E organizat în mai multe locații din Viena. Îți oferim o hartă a transportului în comun din Viena. Cel mai probabil o să te ajute și materialul despre magistrale metrou Viena. Este bine să aveți la îndemână și ce am scris despre linii tramvai Viena, rute de autobuz.

Evenimente culturale în aer liber de vară la Viena

În luna IUNIE se continuă cu cu evenimentul clasic al orașului, Festivalul Filmului din Viena care se desfășoară în principal în aer liber. Cele mai recente filme din întreaga lume sunt prezentate la acest festival. Publicul este invitat să se bucure de ele pe măsură ce se proiectează pe ecranele amplasate în parcuri și piețe din oraș.

Totodată, capitala Austriei propune Festivalul Filmului pe acoperiș. Adică proiecții de filme sub cerul liber, pe acoperișul clădirii Urania, în inima orașului Viena.

În luna IULIE are loc Festivalul de Operă de la Viena. E un eveniment anual care se desfășoară în aer liber și care este menit să impresioneze publicul cu prestațiile sale de operă spectaculoase. Festivalul de Operă de la Viena se întinde pe durata a câteva săptămâni. Prezintă unele dintre cele mai bune prestații de operă ale lumii.

Și Festivalul ImPulsTanz e în iulie. Este un festival internațional de dans contemporan, cu spectacole și evenimente în diferite locații din Viena.

În AUGUST, parcurile din Viena sunt animate de o mulțime de evenimente, cum ar fi festivalurile de jazz și de muzică clasică. Festivalul de Jazz din Viena este un eveniment popular printre turiști și localnici. Acesta aduce pe scenă artiști internaționali de top.

De asemenea, festivalul de muzică clasică este o ocazie excelentă de a asculta muzică live într-un cadru natural și impresionant. Festivalul Danubius, un eveniment plin de culoare cu muzică, dans și focuri de artificii organizat pe malurile Dunării e tot în august.

Toamna vine cu evenimente în aer liber pentru toate gusturile în Viena

În SEPTEMBRIE are loc unul dintre cele mai mari festivaluri din Viena, Festivalul Wiener Wiesn. Este dedicat muzicii și tradițiilor austriece, cu muzică live, mâncare și băuturi tradiționale, toate într-un decor impresionant în aer liber.

Marșul Regal al Muzicii e tot în septembrie. Este un concert anual de muzică clasică organizat pe străzile din centrul orașului Viena

Iarna în aer liber. Ce evenimente să nu ratezi în Viena

În OCTOMBRIE are loc Festivalul Ciocolatei de la Viena, un eveniment delicios care se desfășoară în aer liber în zona centrală a orașului. Aici, turiștii și localnicii sunt invitați să deguste diferite sortimente de ciocolată și alte dulciuri. Oamenii pot participa la ateliere de ciocolată și să cumpere produse artizanale din ciocolată.

Viena Design Week are loc în diverse locații din Viena și prezintă cele mai recente tendințe în design și arhitectură. Se întâmplă în octombrie.

Vienna Art Week e în NOIEMBRIE. Acesta este cel mai mare eveniment de artă contemporană din Viena și oferă oportunitatea de a descoperi lucrări de artă noi și de a întâlni artiști și colecționari de artă din întreaga lume.

De asemenea, în penultima lună din an se desfășoară Festivalul Luminilor de Crăciun. Este o sărbătoare a luminii și a Crăciunului, cu iluminat special și târguri de Crăciun în diferite locații din Viena.

Fără dar și poate, în luna DECEMBRIE, vorbim strict despre Târgul de Crăciun din Viena. De altfel, Viena este cunoscută pentru frumoasele sale târguri de Crăciun. Cel mai mare dintre ele are loc în fața primăriei și oferă o experiență autentică de Crăciun, cu produse tradiționale, muzică și decoruri festive

Acestea sunt doar câteva dintre evenimente Viena pe care nu trebuie să le ratezi în capitala Austriei. Cu atât de multe opțiuni de a alege, este sigur că vei găsi o acțiune în aer liber care să se potrivească gusturilor tale. Există un program cultural Viena, există atâtea activități gratuite Viena. Ar fi și păcat să nu vă bucurați de ele.

Cum să te pregătești pentru evenimentele în aer liber la Viena. Sfaturi utile

De altfel, aer liber Viena reprezintă deja o combinația aparte și un secret al localnicilor. Festivaluri Viena, concerte Viena, muzică Viena, artă Viena, muzee Viena, parcuri Viena, grădini Viena și piață Viena, toate sunt un conglomerat de acțiuni care aduc liniște. Care aduc un fel de trai pe care îl cunosc numai vienezii.

Trebuie doar să ridici privirea și este imposibil să nu găsești un afiș, un anunț al unui eveniment în aer liber. Nu uita să consulți pe site-urile oficiale indicatorul vremea Viena, unul deosebit de important. Noi ți-am zis totul despre el într-un material special împărțit pe anotimpuri. De asemenea, avem un material în care îți explicăm la ce să te aștepți din punct de vedere meteorologic în funcție de luna în care ești turist în Viena.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viena, capitala Austriei, case, turla, cer, apus
SFATURI UTILE

Viena, capitala Austriei. Ce poți face și cum să nu te plictisești niciodată

Viena, capitala Austriei. Cum să te bucuri de acest loc, indiferent de vreme sau bugetul pe care îl ai disponibil. Viena, capitala Austriei, sau modul în care poți să descoperi o adevărată bijuterie europeană și arta imperială. Viena, un oraș bogat în istorie și cultură, te aşteaptă cu o mulțime de comori care îţi vor […]

Read More
Harta Viena, clădiri, oameni, străzi
SFATURI UTILE

Harta Viena, atracții turistice, cartiere, străzi. Cum să ajungi rapid în orice punct al orașului vrei

Harta Viena, unde se află obiectivele turistice. Districte, străzi importante, dar mai ales mici secrete care îți vor face viața mai ușoară Harta Viena, adică harta unui oraș ușor de explorat dacă citești cu atenție site-ul nostru. În capitala Austriei fiecare stradă are o poveste proprie. Drept pentru care, Viena oferă o varietate de rute […]

Read More
Figlmuller Viena, sigla intrare
SFATURI UTILE

Figlmuller Viena. Cum să faci o rezervare pentru o experiență culinară unică. Așa o să eviți statul la coadă

Figlmuller Viena, rezervare la poate cel mai tare restaurant din capitala Austriei. Cum să eviți statul la coadă, ce trebuie să faci Figlmuller Viena este unul dintre acele restaurante legendare care atrag turiști și localnici în fiecare zi. Cu celebrul lor șnițel, Wiener Schnitzel despre care am scris pe larg, Figlmuller a devenit un punct […]

Read More
en_USEnglish