Grădina Zoologică din Viena, cea mai veche din lume. Ce program are Schonbrunn Zoo

gradina zoologica din viena elefanti crocodil tigru

Grădina Zoologică din Viena, locul unde se cultivă fericirea. Cum poți ajunge și ce poți face într-un loc de basm

Grădina Zoologică din Viena reprezintă un adevărat paradis pentru animalele care trăiesc acolo. E considerată cea mai veche din lume, și pe bună dreptate. Având în vedere că a fost înființată, atenție mare, în urmă cu mai multe sute de ani, credem că prea multe nu mai sunt de spus. În prezent, Zoo Schonbrunn este o țintă pentru toți turiștii care ajung în Viena, indiferent de vârsta lor.

Grădina Zoologică din Viena, minunea din Parcul Schonbrunn

Și o vizită aici este menită să bucure, într-adevăr, pe toată lumea. De la cei mici până la cei mari, câteva ore în grădina zoologică din Viena pot să vă schimbe starea. Veselia de pe chipurile copiilor și animalele rare pe care aveți ocazia să le vedeți au acest dar de a face soare chiar și în plină furtună.

Grădina Zoologică din Viena, animalele, vedetele care fac toți banii. Sursa foto – Dušan veverkolog on Unsplash

Cum poți ajunge la Schonbrunn Zoo, adică Zoo Viena, așa cum îi spun localnicii

Drumul către Zoo Viena nu este deloc unul complicat și poate fi făcut destul de ușor. În primul rând, tot ceea ce aveți de făcut este să ajungeți la Palatul Schonbrunn. Aveți toate detaliile într-un material amplu pe care Forum Viena l-a dedicat acestui loc unic în lume. Aceasta este varianta ideală, una din care nu lipsesc plimbările. O să le explicăm pe îndelete imediat.

Așadar, puteți face acest lucru în mai multe feluri, dar Forum Viena vă recomandă să apelați cu încredere la transportul în comun. Nu aveți nevoie de taxiuri scumpe, nu aveți de ce să plătiți bani grei pe orice altceva.

Ce linie de metrou te duce la Zoo Viena. Cum ajungi cu tramvaiul sau autobuzul la Schonbrunn Zoo

Grădina Zoologică din Viena se află chiar în Parcul Schonbrunn, pe una dintre laterale. Așadar, cine vine cu metroul are nevoie să meargă pe magistrala verde, cea căreia vienezii îi spun U-Bahn 4. Nu ezitați să folosiți hărțile din fiecare stație, ele vă pot ajuta și îndruma fiind complete din toate punctele de vedere.

Poate că sunteți pe linia roșie, poate vă aflați pe linia verde sau portocalie, nu disperați. În câteva secunde, privind harta, veți descoperi cel mai scurt traseu care vă aduce pe magistrala verde. Da, atât de simplu este.

Grădina Zoologică din Viena, stația de metrou Schonbrunn. Sursa foto – forumviena.ro

Acum trebuie să memorați stațiile la care coborâți, atenție, poate fi nevoie de 1-2 schimbări. Sau, de ce nu, puteți să le notați sau fotografiați. Cum ați ajuns pe U-Bahn 4, mai aveți doar să găsiți sensul spre Schonbrunn. Este adevărat că varianta aceasta presupune un drum ceva mai lung.

Ca să ajungeți direct la intrarea principală, cel mai bine ar fi să mergeți la poarta de intrare în parc Hietznger Tor. Drept pentru care puteți să coborâți la stația de metrou Hietzing, de unde mai aveți doar 350 de metri de mers pe jos până la Zoo Viena.

Dacă nu vreți să mergeți cu metroul și optați pentru tramvai, atunci aveți nevoie de numerele 10, 58 și 60. Acestea vă lasă chiar în apropiere de grădina zoologică din Viena.

Există și varianta autobuzului, dar aveți nevoie de 51A, 56A, 56B sau 58A pentru a ajunge la Zoo Schonbrunn.

Ce locuri de parcare sunt în apropiere de grădina zoologică din Viena

Cine vine cu autoturismul personal trebuie să știe că există o parcare disponibilă la unul dintre garajele Park & ​​Ride, la câteva stații de metrou de Grădina Zoologică. La Seckendorff-Gudent-Weg aveți la dispoziție o parcare publică, cu un număr limitat de locuri de parcare.

Mare atenție, în timpul săptămânii de lucru, pentru întreg orașul Viena este valabilă zona de parcare pe termen scurt, de două ore. Biletele pentru parcări trebuie cumpărate în avans pentru toate parcările. Puteți face acest lucru din tutungeriile Trafik sau online.

Puțin mai complicată este parcarea în cazul în care vreți să vizitați, de exemplu, Casa Mării din Viena. Cu toate acestea, Forum Viena vă explică AICI totul despre gratuități și reduceri, tichete și program și în privința Haus des Meeres.

Ce program de vizită are grădina zoologică din Viena. Când poți merge la Schonbrunn Zoo

Grădina Zoologică din Viena se bucură de un detaliu cât se poate de interesant. Acela că este deschisă în fiecare zi, preț de 365 de zile cât are anul. Nu există weekenduri, nu există sărbători legale.

Grădina Zoologică din Viena, cadru natural. Sursa foto – forumviena.ro

De la orele 09.00, Zoo Viena își deschide porțile pentru vizitatori. Dacă ne raportăm la orele de închidere, atunci trebuie să știți că acestea variază în funcție de anotimp. Ar putea fi 16:30, în timpul iernii, dar și 18:30 dacă este vară. Cert este că închiderea casei de bilete și ultima intrare au loc cu o jumătate de oră înainte de încheierea programului de vizitare.

  • Ianuarie 9:00–16:30
  • Februarie 9:00–17:00
  • Martie 9:00–17:30
  • Aprilie–Septembrie 9:00–18:30
  • Octombrie (pâna la sfârşitul orei de vară) 9:00–17:30
  • Octombrie–Decembrie 9:00–16:30

Secțiunea acvariilor/terariilor și Ferma tiroleză se închid la sfârșitul programului de vizitare a Grădinii Zoologice.

De asemenea, vizitatorii care vor să meargă neapărat în secțiunea păsărilor trebuie să știe că acestea se închid cu o oră mai devreme față de toate celelalte.

Cât costă intrarea în grădina zoologică din Viena. La ce prețuri să te aștepți la intrare

În primul rând, vizitatorii trebuie să înțeleagă un lucru cât se poate de clar. Copiii sub 14 ani au acces în grădina zoologică din Viena numai însoțiți de un adult.

Ca să intrați o puteți face cu un bilet de o zi, tichet care costă 26 de euro pentru fiecare adult în parte. Ar putea fi mai ieftin cu 2 euro dacă vă aflați într-un grup mai mare de zece persoane.

Copiii și adolescenții plătesc 15 euro, respectiv 13 euro, în timp ce persoanele care suferă de un handicap achită tot 13 euro.

Copiii până la 6 ani au acces gratuit. Atât în parcul Palatului Schonbrunn, cât și în întreaga grădină zoologică din Viena este interzis accesul vizitatorilor însoțiți de câini.

Pot intra doar câinii însoțitori, dar numai în cazul în care stăpânul prezintă cartea de identitate, carnetul de vaccinări și vesta pentru identificare a animalului.

Grădina Zoologică din Viena, țarcul elefanților. Sursa foto – forumviena.ro

Există un pachet dedicat familiilor, pachet în care se cumpără practic două bilete pentru adulți și trei bilete pentru copii și adolescenți contra a 85 de euro.

De asemenea, există și varianta unor abonamente anuale, este adevărat, acestea fiind convenabile numai în cazul în care mergeți de cel puțin două ori. Adulții plătesc 65 de euro, copiii 35.

Cei care ajung în capitala Austriei de mai multe ori trebuie să cunoască lista obiectivelor turistice din Viena. N-au voie să rateze nimic.

Ce prețuri sunt dacă îți iei bilete online la Zoo Viena

Prețurile online pot fi mai mici dacă alegi să vezi tot ceea ce înseamnă grădina zoologică din Viena, cu toate secțiunile ei. Detalii pe site-ul oficial.

În mod normal, biletele online ar putea fi cu cel puțin 10% mai ieftine decât biletele pe care le achiziționați de la ghișeu.

Nu acesta este marele câștig, ci faptul că scăpați de cozile lungi care inevitabil se formează în anumite momente ale zilei.

Grădina Zoologică din Viena, habitatul urșilor polari. Sursa foto – forumviena.ro

Biletele pe care le cumpărați în regim online vă sunt trimise imediat prin e-mail. Nu vă bateți capul cu imprimarea lor, chiar nu mai este nevoie. Atunci când ajungeți, este suficient să prezentați mailul de pe orice dispozitiv, fie el telefon, laptop sau tabletă.

Scurt istoric al grădinii zoologice din Viena, toate informațiile de care ai nevoie

Vă spuneam mai devreme că discutăm despre cea mai veche grădină zoologică din Viena. Ei bine, aceasta datează încă din 1752.

Trebuie să mai știți că cel mai bun moment pentru a vizita Grădina Zoologică din Viena este imediat ce aceasta se deschide.

Grădina Zoologică din Viena, casa girafelor. Sursa foto – forumviena.ro

Se întâmplă lucrul acesta pentru că cele mai multe animale găzduite aici sunt mai active în prima parte a zilei. Acestea sunt mai vizibile dimineața, dar se pot retrage în zone umbrite pe măsură ce se face mai cald afară. Iarna, multe dintre ele ar putea fi înăuntru. Nu vă supărați, chiar nu aveți de ce. Zoo Viena este gândită în așa fel încât fiecare animal să poată fi descoperit chiar și atunci când este frig afară și acesta preferă interiorul.

Ca la oricare alt obiectiv turistic, în weekend-urile și vacanțele școlare există tendința de a se aglomera

Ce poți vedea în Schonbronn Zoo, grădina zoologică din Viena

Grădina Zoologică din Viena aste acasa, pentru mai mult de 750 de specii. Sunt animale diverse, de la ursul panda gigant, urangutani, tigri siberieni la elefanți africani, gheparzi, koala, pinguini și lupi arctici. Fiecare animal în parte se bucură de un habitat natural care recreează la detaliu ceea ce ar fi trăit în sălbăticie.

Grădina Zoologică din Viena, fluturi printre oameni. Sursa foto – forumviena.ro

Ah! Și nu vă speriați dacă la un loment dat veți vedea maimuțele libere sau alte animale care se vor apropia de voi.

Restaurante în Zoo Viena. Unde poți lua masa în Schonbrunn Zoo

Grădina zoologică din Viena propune mai multe locuri unde puteți lua masa. O puteți face, în primul rând, în aer liber, printre animale. În definitiv, ele sunt vedetele locului, pentru ele ați venit.

Grădina tiroleză

Este un restaurant clasic, dar care are și o grădină de vară cu umbră. Este poziționat în partea superioară a Grădinii Zoologice din Viena, mai exact lângă istoricul Haidachhof din Tirol. Se oferă delicatese din bucătăria tiroleză şi, în timpul verii, specialităţi la grătar.

Pavilionul Împăratului

Vine cu alte propuneri. Aici puteți să savurați adevărate specialități vieneze, însă aveți la dispoziție un întreg meni internațional. De pe terasă se pot vedea zebrele, gheparzii, urșii panda sau hipopotamii. Ce poate fi mai frumos decât atât?

Restaurant și cafenea ORANG.erie

După cum îi spune și numele, acesta este un restaurant clasic, dar și un loc unde se poate servi o cafea minunată. Are o terasă lângă un loc de joacă pentru copii, așadar, părinții îi pot supraveghea liniștiți. Și da, de ce nu, tot părinții pot respira puțin.

Grădina Zoologică din Viena, Orang.erie. Sursa foto – colaj Forum Viena

Aici găsiți bucătărie austriacă şi asiatică, specialităţi vegetariene, dar şi un sortiment mare de ceaiuri.

Café Hietzing

Este o cafeanea ceva mai mică, poziționată lângă intrarea, respectiv ieşirea Hietzing, depinde cum privești sau pe ce sens te afli. Aici puteți să serviți fast food sau diferite snack-uri

Jumbo Buffet

Este un bufet care dispune de grădină de vară. Și de aici puteți observa viața animalelor, fiind foarte aproape de pinguini, lei-de-mare sau elefanţi. Vara, zeci de copii se strâng în jurul animalelor. Este un spectacol total.

Nu ratați celebrii hot dog sau băuturile reci care vin perfect într-o zi foarte caldă.

Salon de îngheţată Rhino Bar

Nu credem că sunt foarte multe de spus aici. Aflată lângă Fântâna lui Neptun, această minune vine în completarea unei zile toride. Și o face, bineînțeles, cu sortimente multe de înghețată.

Grădină de bere

Este poziționată și ea lângă animale. De aici puteți observa ţarcul leilor, dar mai ales puteți să serviți o bere rece. Ar merge și ceva costiţe lângă, nu? Ce mai contează? Ospătar? Se mai poate o bere?

Tur virtual în grădina zoologică din Viena. Schonbrunn Zoo, conectat sută la sută la mediul online

Grădina zoologică din Viena oferă și un tur virtual. Puteți să vedeți exact despre ce este vorba pe youtube, acolo unde mai mulți vloggeri au filmat deja sau chiar pe site-ul oficial.

Dacă cei mici tot nu s-au săturat de distracție, Forum Viena vă recomandă o vizită și în Prater, parcul de distracții. Aveți toate detaliile, prețuri, program și nu numai AICI.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acvariu Viena, pisica de mare, acvariu, apa
OBIECTIVE TURISTICE

Acvariu Viena. Cum să ajungi la Haus des Meeres

Acvariu Viena, drumul cel mai scurt către Haus des Meeres. Ce metrou, autobuz sau tramvai să folosești pentru a ajunge Acvariu Viena reprezintă un obiectiv de top pentru familiile cu copii. Și nu numai. Acesta este adevărul. Austriecii au construit o adevărată minunăție, una pe care adulții spun că nici nu concep să o rateze. […]

Read More
Târgul de Crăciun din Viena, roata, luminita, casute
OBIECTIVE TURISTICE

Târgul de Crăciun din Viena. Descoperă magia la orice vârstă

Târgul de Crăciun din Viena, unde se desfășoară, cum să ajungi, cât costă intrările. La ce să te aștepți și ce o să găsești Târgul de Crăciun din Viena reprezintă, de fapt, o întoarcere în copilărie, un drum într-un loc al poveștilor fermecate. Vizita la un târg de Crăciun într-un oraș magic este, de altfel, […]

Read More
Roata uriaşă din Viena, roata, cer, cabina, nori
OBIECTIVE TURISTICE

Roata uriaşă din Viena. Wiener Riesenrad, emblemă a orașului

Roata uriaşă din Viena, Wiener Riesenrad. Locul din care poți vedea capitala Austriei în întreaga sa splendoare Roata uriașă din Viena, cunoscută și sub numele de Wiener Riesenrad, este una dintre cele mai tari atracții turistice ale orașului. Cu o istorie bogată și o panoramă impresionantă, această roată uriașă este considerată o adevărată emblemă a […]

Read More
en_USEnglish