Harta Viena, atracții turistice, cartiere, străzi. Cum să ajungi rapid în orice punct al orașului vrei

Harta Viena, clădiri, oameni, străzi

Harta Viena, unde se află obiectivele turistice. Districte, străzi importante, dar mai ales mici secrete care îți vor face viața mai ușoară

Harta Viena, adică harta unui oraș ușor de explorat dacă citești cu atenție site-ul nostru. În capitala Austriei fiecare stradă are o poveste proprie. Drept pentru care, Viena oferă o varietate de rute pentru a vă satisface curiozitatea.

Harta Viena, cum să ajungi unde vrei în cel mai scurt timp. Districte Viena

Cu o istorie care se întinde pe mai multe secole și o prezență culturală puternică, Viena este un oraș ce merită explorat în detaliu. Dacă vrei să înțelegi cum este organizat orașul și să afli mai multe despre diversele sale districte, o primă hartă a cartierelor este esențială.

Fiecare district are propria personalitate și oferă o gamă variată de atracții, de la palate regale la muzee de artă contemporană. Iată câteva dintre cele mai cunoscute districte ale Vienei

 • Innere Stadt (Districtul 1): Aici se află centrul istoric al orașului Viena, cu atracții precum Catedrala Sfântul Ștefan, Palatul Hofburg și Opera de Stat din Viena.
 • Leopoldstadt (Districtul 2): Este cunoscut pentru Prater, un parc de distracții faimos, și pentru Insula Dunării, unde se găsește Palatul Augarten.
 • Landstraße (Districtul 3): Aici vei găsi Palatul Belvedere, care găzduiește o impresionantă colecție de artă.
 • Wieden (Districtul 4): Un district elegant cu numeroase magazine și cafenele, precum și Căile Ferate Austriece și Muzeul Tehnic.
Harta Viena, stradă obișnuită din capitala Austriei. Sursa foto – Cyn T on Unsplash

Forum Viena ți-a vorbit pe larg despre fiecare district în parte. Așa că dacă nu se află printre cele de mai sus nu e nevoie să te panichezi. Trebuie doar să dai click pe acest material, unul în care explicăm fiecare cartier. Pentru a explora mai departe și a identifica exact ce oferă fiecare district, folosește harta districtelor. Noi credem că aceasta este de departe cea mai bună. Am căutat mult pe internet până să ne decidem. Nu este realizată de noi, îți lăsăm linkul.

Harta străzilor Vienei

O hartă detaliată a străzilor este esențială pentru a te deplasa în mod eficient prin oraș și pentru a descoperi atracțiile sale. Viena are o rețea bine organizată, cu străzi largi, piețe mari și artere principale. Noi îți explicăm unele dintre cele mai importante străzi

 • Ringstrasse: Acest bulevard inelar impresionant înconjoară centrul istoric al Vienei și este flancat de numeroase clădiri istorice și monumente impresionante.
 • Kärntner Strasse: O stradă celebră pentru magazinele de lux și buticurile de modă. Este situată chiar în inima orașului și este locul ideal pentru cumpărături.
 • Mariahilfer Strasse: Este una dintre cele mai mari și aglomerate străzi comerciale din Viena. Aici veți găsi o gamă variată de magazine și restaurante.
 • Graben: Această stradă pietonală plină de farmec este renumită pentru cafenelele sale și magazinele de lux. Aici puteți lua o pauză și să savurați o cafea delicioasă.
 • Landstrasser Hauptstrasse: Este o altă stradă comercială faimoasă din Viena, cu o multitudine de magazine și cafenele
Harta Viena, Landstrasser Hauptstrasse. Sursa foto – wikipedia.org
 • Währinger Strasse: O stradă liniștită și frumoasă, cunoscută pentru casele elegante și spațiile verzi.
 • Neubaugasse: O stradă trendy, perfectă pentru shopping și descoperirea buticurilor vintage.
 • Josefstädter Strasse: Vibrantă cu o varietate de restaurante și magazine.
 • Alser Strasse: O stradă importantă din Viena, cu multe opțiuni pentru cumpărături și agrement.
 • Margaretenstrasse: În continuă dezvoltare, cunoscută pentru atmosfera sa boemă și cafenelele cochete.

Aceste străzi reprezintă inima Vienei și oferă o varietate de experiențe pentru turiști și localnici deopotrivă. Evident că aici am atins undeva la 0,00001% din rețea. Dacă te interesează fiecare colț în detaliu, credem că te poate ajuta harta pe care o găsești la acest link.

Harta transportului public din Viena

Viena dispune de un sistem de transport public excelent, care face ca deplasarea în oraș să fie ușoară și convenabilă. Acesta include metroul, tramvaiele, autobuzele și trenurile regionale. L-am descris în totalitate într-o secțiune întreagă, dar trecem în revistă și aici câteva aspecte care merită punctate.

 • Metroul: Este una dintre cele mai rapide și comode modalități de a călători prin oraș. Rețeaua sa extinsă vă duce în aproape toate colțurile orașului.
 • Tramvaiele: Sunt o modalitate relaxantă de a vedea orașul și de a ajunge în multe zone din Viena care nu sunt acoperite de metrou.
 • Autobuzele: Completează rețeaua de transport public din Viena și vă pot duce în suburbiile orașului.
 • Trenurile regionale: Dacă doriți să explorați și împrejurimile Vienei, trenurile regionale sunt o opțiune excelentă.
Harta Viena, tren aflat în stație. Sursa foto –  Lukas S on Unsplash

Sfaturi pentru a evita ambuteiajele din Viena

Viena este un oraș frumos, dar și foarte populat, ceea ce înseamnă că ambuteiajele pot apărea în anumite momente ale zilei. Se întâmplă ca în fiecare metropolă cu precădere dimineața și seara. Adică în momentele în care vienezii pleacă sau se întorc de la serviciu. Îți oferim câteva sfaturi ca să scapi de această problemă

Nu uitați să vă hidratați. Și nu o să vă mințim, nu o să vă spunem vorbe pompoase. O să trecem direct la subiect. Vara e tare bună o bere rece. În timp ce iarna se potrivește de minune un vin fiert. N-ar strica să le încercați cât timp vă uitați atenți pe hărțile propuse de Forum Viena.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viena, capitala Austriei, case, turla, cer, apus
SFATURI UTILE

Viena, capitala Austriei. Ce poți face și cum să nu te plictisești niciodată

Viena, capitala Austriei. Cum să te bucuri de acest loc, indiferent de vreme sau bugetul pe care îl ai disponibil. Viena, capitala Austriei, sau modul în care poți să descoperi o adevărată bijuterie europeană și arta imperială. Viena, un oraș bogat în istorie și cultură, te aşteaptă cu o mulțime de comori care îţi vor […]

Read More
Figlmuller Viena, sigla intrare
SFATURI UTILE

Figlmuller Viena. Cum să faci o rezervare pentru o experiență culinară unică. Așa o să eviți statul la coadă

Figlmuller Viena, rezervare la poate cel mai tare restaurant din capitala Austriei. Cum să eviți statul la coadă, ce trebuie să faci Figlmuller Viena este unul dintre acele restaurante legendare care atrag turiști și localnici în fiecare zi. Cu celebrul lor șnițel, Wiener Schnitzel despre care am scris pe larg, Figlmuller a devenit un punct […]

Read More
Unde să faci cumpărături la Viena vitrina mesaj cu sale pantofi
SFATURI UTILE

Unde să faci cumpărături la Viena. Cele mai tari străzi pentru shopping

Cumpărături la Viena, străzile pentru shopping cu branduri și reduceri. Unde să mergi pentru haine de firmă sau suveniruri Viena, capitala Austriei, este cunoscută nu numai pentru peisajele sale pitorești și istoria bogată, ci și pentru sesiunile de cumpărături incredibile pe care le oferă. Dacă ești un pasionat de shopping, vei fi încântat să descoperi […]

Read More
en_USEnglish