Linii tramvai Viena, rute autobuz. Sfaturi utile de călătorie

Linii tramvai Viena, prater, pomi

Linii tramvai Viena, rute autobuz, detalii pe care trebuie să le cunoști. Cele mai bune sfaturi de călătorie

Linii tramvai Viena, rute autobuz și sute de stații fac parte dintr-un sistem impresionant de transport în comun. Capitala Austriei o să vă lase cu o amintire frumoasă din acest punct de vedere și o să vă explicăm și de ce

Linii tramvai Viena, rute autobuz, sfaturi și generalități

Cel mai bun sfat pe care Forum Viena îl are în privința tramvaielor sau a autobuzelor este să nu le ocoliți. Nu râdeți, nu glumim deloc. Uitați tot ce știți despre subiectul acesta și tot ce ați învățat în România sau chiar și prin alte țări mult mai dezvoltate.

Rețeaua de transport în comun a Vienei, una despre care am scris aici pe larg, este perfectă. Și ca să ajungă la acest nivel a avut nevoie, în mod evident, și de un sistem impecabil al tramvaielor.

De exemplu, discutăm despre o rețea cu o lungime de 225 km. Este a cincea din lume ca mărime și lucrul acesta spune multe. În acest moment, în Viena, există nu mai puțin de 28 de linii de tramvai.

Linii tramvai Viena
Linii tramvai Viena, numărul 18. Sursa foto – Dmitry Shamis on Unsplash

Pe lângă cele clasice există și tramvaiele ULF, adică Ultra Low Floor. Pe acestea le veți recunoaște imediat pentru că au o podea extrem de joasă. De altfel, autoritățile vieneze au transmis că speră ca în cel mai scurt timp posibil toate tramvaiele să fie așa.

Nu mai puțin de 131 de autobuze circulă zilnic. Numerele lor sunt formate mereu dintr-o cifră şi litera A sau B.

Poate că o să vă întrebați cum intră ele pe străzile înguste din capitala Austriei. Nicio problemă, special pentru centrul Vienei și pentru această provocare, Primăria a inclus autobuzele “City Busse”, unele care se încadrează perfect.

Harta transport Viena

Discutăm despre o hartă destul de mare, o hartă care nu credem că o să vă ajute foarte mult dacă o descărcați în format A4. Și parcă n-am recomanda nici varianta unei A3. Ce faceți într-o zi cu vânt, de exemplu?

Credem însă că varianta descărcării acestei hărți pe telefon e cea mai simplă, corectă și bună. O puteți face de aici, apoi măriți zona de care aveți nevoie

Aplicație transport Viena

WienMobil este aplicația perfectă pentru transportul din Viena. Avem un material amplu în care am explicat totul despre ea. Reamintim și aici că nu costă deloc. Este gratis, o puteți descărca fără să dați bani

Bilete tramvai și autobuz Viena

Transportul în comun în Viena. Bilete și abonamente pentru metrou, tramvaie și autobuze se numește materialul în care am explicat totul. Pe scurt, un bilet care asigură o singură călătorie costă 2,4 euro. Este cam mult, tocmai de aceea noi recomandăm varianta abonamentelor

Linii tramvai Viena
Linii tramvai Viena, ruta către Prater. Sursa foto – Anton on Unsplash

Orar transport public Viena

Există nu mai puțin de 21 de autobuze care circulă pe liniile de noapte. Toate sunt marcate cu “N”. Acestea circulă în fiecare seară de la 00.30 până la 5.00 dimineața.

Cu un cimplu click pe acest link o să descoperiți o hartă și a mijloacelor de transport în comun care se află pe traseu în fiecare noapte, în Viena.

Sfaturi utile

Cel mai bun sfat pe care Forum Viena îl are este să nu riscați călătoria fără bilet. Chiar dacă veți fi tentat la un moment dat, controlori există și își fac datoria din plin. Nu merge scuza cu turiști care nu cunosc, nu iartă nimic, nu sunt acolo să ierte pe nimeni.

Nu uitați să vă folosiți de aplicații și hărți, e cel mai simplu. Gândiți înainte de plecare fiecare rută și o să vedeți că totul va fi super ușor de parcurs.

WienMobil o să vă ajute din plin. Am explicat ce și cum într-un material semnat Forum Viena.

De asemenea, Vienna City Card vă oferă o reducere substanțială pentru călătoriile cu tramvaiul sau autobuzul.

Și ca să nu vă pierdeți, nu uitați, aveți la dispoziție și harta interactivă a Vienei. O găsiți la un simplu click distanță explicată și detaliată.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Harta interactivă Viena, sf stefan, case, acoperisuri
TRANSPORT PUBLIC

Harta interactivă Viena. Districte, străzi și scurtături care te vor ajuta

Harta interactivă Viena, detalii de care ai nevoie. Cum sunt împărțite districtele, nume de străzi și scurtături către obiective turistice Harta interactivă Viena s-ar putea să fie prietenul tău numărul 1. Poate că stai o singură zi, ori te pregătești pentru un city break ceva mai mare, nu contează, atât timp cât ești pregătit sută […]

Read More
Aplicație transport Viena femeie telefon biciclete
TRANSPORT PUBLIC

Aplicație transport Viena, WienMobil. Cum îți planifici rutele și obiectivele turistice

Aplicație transport Viena, adică WienMobil, sfaturi utile. Cum poți ajunge mai repede la atracțiile turistice din capitala Austriei Aplicație transport Viena, pe scurt WienMobil ar putea să vă schimbe în bine vacanța. Indiferent că aveți planificate numai câteva ore sau chiar o săptămână, aceasta ar putea fi ajutorul de care aveți nevoie în momentele cheie. […]

Read More
Vienna City Card, bus, case, strazi
TRANSPORT PUBLIC

Vienna City Card, cardul oficial al Vienei. Ce reduceri îți oferă

Vienna City Card a devenit cardul oficial al orașului. Ce reduceri aveți dacă îl achiziționați și unde puteți să-l folosiți Vienna City Card este un mod de viață pentru turiștii care vizitează capitala Austriei. Cardul care îți oferă mai multe reduceri importante și discounturi poate fi folosit de orice persoană care petrece măcar câteva ore […]

Read More
en_USEnglish