Obiective turistice din Viena, sfaturi utile și generalități

obiective, turistice, viena, statuie, cladiri, oras, palat

Topul celor mai tari obiective turistice din Viena. Atracțiile capitalei Austriei sunt numeroase și de neratat

Topul obiectivelor turistice din Viena este unul care nu are sfârșit. În funcție de vârstă, poți începe vizita în capitala Austriei în superbele parcuri, minunatele muzee sau grădini, restaurante, cafenele sau, de ce nu, străzi și străduțe încărcate de istorie.

Care sunt cele mai tari obiective turistice din Viena

Ideea este că atracțiile Vienei sunt fără cusur și nu există om care să nu găsească ceva de făcut sau de vizitat. Pentru că, în cele din urmă, vorbim despre un oraș atât de frumos, vibrant și plin de viață încât oferă în fiecare clipă o fantezie.

De altfel, despre frumusețea Vienei s-au scris cărți întregi și s-au realizat filme impresionante. Există chiar și o legendă potrivit căreia Bunul Dumnezeu s-a inspirat și El atunci când și-a construit Raiul din minunea acestui oraș.

Palatul Schonbrunn / Schonbrunn Palace, locul fermecat

Cine ajunge la Viena nu are voie să rateze Palatul Schonbrunn. Este poate cel mai cunoscut loc și oferă, indiferent de zi, oră sau intemperii, amintiri cât pentru o viață întreagă. Se află în topul celor mai fotografiate clădiri din întreaga lume, dar plusează și cu multe alte miracole.

Grădini de vis, alei rupte parcă dintr-o altă viață, lacuri, fântâni arteziene, sculpturi, trandafiri cât vezi cu ochii și spațiu pentru toată lumea. Aer curat, pădure, cafenea, o grădină zoologică de poveste și multe altele fac din Palatul Schonbrunn o țintă pentru toți turiștii.

Obiective turistice din Viena, Palatul Schonbrunn. Sursa foto – Martin Zenker on Unsplash

Oficial, discutăm despre o fostă reședință imperială de vară, una construită în stil rococo și considerată un important monument cultural al omenirii. Neoficial, nu putem decât să vă sfătuim să aveți spațiu suficient în memoria telefoanelor sau a aparatelor foto. O să regretați că nu ați apucat să imortalizați cât mai multe imagini.

Cât costă intrarea în Palatul Schonbrunn, care este programul, cum puteți ajunge, ce linie de metrou vă duce direct sau ce autobuz, curiozități, grădini secrete și cum arată în interior, puteți afla AICI într-un material amplu marca Forum Viena despre tot ce înseamnă și reprezintă Palatul Schonbrunn.

Grădina Zoologică / Schonbrunn Zoo, cea mai veche grădină zoologică din lume

Ei bine, da, Schonbrunn Zoo este cea mai veche grădină zoologică din întreaga lume. Însă nu aici se opresc laudele. Nicidecum.

Pe lângă faptul că aici puteți să vedeți animale rare, animale departe de ideea unui Zoo clasic, întreaga experiență face toți banii. Este un circuit printre vietăți, o lecție deschisă pentru cei mici despre cum să iubească, dar mai ales să îngrijească fiecare suflet.

Obiective turistice din Viena, Zoo Schonbrunn, Zoo Viena. Sursa foto – Pamela Chávez on Unsplash

Grădina Zoologică din Viena poate însemna o zi întreagă petrecută într-un Paradis, printre animale libere, animale fericite și care oferă un spectacol total.

Cum puteți ajunge la Zoo Schonbrunn, care este cel mai scurt drum sau linia perfectă de metrou, ce prețuri au biletele sau abonamentele, de ce este mai bine să le achiziționați online, programul, un tur virtual și multe altele puteți descoperi AICI într-un material dedicat în exclusivitate de Forum Viena acestei experiențe.

Casa Mării / Hause des Meeres, spectacol total în acvarii

Hause des Meeres sau Casa Mării reprezintă o altă poveste în sine. Inițial, oamenii ar fi tentați să creadă că aici este un loc strict pentru familii cu copii. Ar fi păcat să credeți așa ceva și să picați într-o asemenea capcană.

Pe lângă faptul că această clădire înseamnă, de fapt, o istorie curată, una care încă mai doare și răscolește, adulții au parte și de alte atracții. Da, veți vedea cum în acest turn se adăposteau oamenii în timpul bombardamentelor din cel de-al Doilea Război Mondial, da, veți vedea rechini, pinguini, crocodili, dar și dragoni de comodo.

Obiective turistice din Viena, Hause des Meeres. Sursa foto – colaj Forum Viena

Unde puteți lăsa mașina dacă veniți cu autoturismul personal la House des Meeres, program, prețurile de intrare, transportul în comun până la Casa Mării, dar și unde puteți mânca și ce reduceri aveți dacă vă luați bilet online, precum și multe alte subiecte descoperiți AICI. Forum Viena a testat totul pentru dumneavoastră.

Opera de Stat din Viena/ Viena State Opera, artă pe lista obiectivelor turistice din Viena

Au trecut deja peste 150 de ani de la inaugurarea acestei clădiri, una cu adevărat emblematică pentru tot ce înseamnă Viena, dar și pentru cultura din întreaga lume. Este, dacă vreți și permiteți, un sanctuar al artelor, un panteon în care ajung numai cei aleși să încânte.

Opera de Stat din Viena, adică Viena State Opera este, de fapt, o chemare spre absolut a iubitorilor de frumos, indiferent că discutăm despre clădirea în sine, muzică sau muzicalitate. Pentru că Viena are, mai mult ca orice alt oraș, o muzicalitate aparte.

Obiective turistice din Viena, Opera de Stat. Sursa foto – colaj Forum Viena

Cum ajungi la Opera de Stat din Viena, ce spectacole sunt, cât costă un bilet, locuri de parcare disponibile, totul găsiți AICI într-un material strict despre Viena State Opera

Catedrala Sfântul Ștefan / St Stephens Cathedral, o catedrală pentru toată lumea

Nu aveți voie să mergeți la Viena fără să nu vizitați un obiectiv aflat pe lista atracțiilor de pe Pământ. Catedrala Sfântul Ștefan, St Stephens Cathedral este catedrala Arhiepiscopiei romano – catolice din Viena, dar una care are porțile deschise pentru oricine.

Obiective turistice din Viena, Catedrala Sfântul Ștefan. Sursa foto – Ezgi Deliklitas on Unsplash

Turnurile, acoperișul, interiorul și poziția în oraș fac din această catedrală unul dintre cele mai vizitate obiective, un punct forte pe orice „bucket list”. De aici, din acest moment, după vizita catedralei, Viena începe să se deschidă și să vă ofere toate secretele.

Cum se ajunge la Stephansdom, program, taxe de acces, când au loc slujbele, scurt istoric și curiozități, de toate găsiți AICI într-un material semnat Forum Viena și dedicat catedralei.

Prater, distracție și copilărie pe lista obiectivelor turistice din Viena

Viena înseamnă și distracție, capitala Austriei fiind un loc perfect pentru copii, adolescenți, tineri și adulți care știu să-și trăiască viața. Și ca să vă bucurați din plin de experiența acestui oraș atunci este imperios necesar să mergeți în Prater. Nu veți regreta și veți bifa în același timp un alt punct forte pe lista obiectivelor turistice din Viena.

Obiective turistice în Viena, Prater. Sursa foto – colaj Forum Viena

Poate însemna o întoarcere în copilărie, un „comeback” într-un loc în care se află liniștea, zgomotul, albul și negrul, dar mai ales râsul acela puternic de copil. Pentru că despre râs este vorba, despre un carpe diem dus la rang de artă și despre un parc de distracții cunoscut pe tot mapamondul.

Cum se poate ajunge la Prater, programul, care sunt atracțiile principale, prețuri și nu numai găsiți AICI într-o pagină dedicată de Forum Viena parcului.

Harta obiectivelor turistice din Viena

Forum Viena vă oferă o hartă a obiectivelor importante pe care nu aveți voie să le ratați într-o vizită la Viena. Indiferent că vorbim despre o zi petrecută în capitala Austriei sau un city break ceva mai mare, harta este perfectă pentru a înțelege cum funcționează orașul.

Cu ajutorul ei veți putea ajunge la următoarele atracții:

Așadar, puteți descărca harta obiectivelor turistice din Viena de AICI, chiar de pe site-ul nostru, dar puteți intra și pe site-ul https://viennamap360.com/vienna-tourist-map acolo unde există, de asemenea, harta gândită în așa fel încât să vă facă viața mai ușoară.

Cât timp trebuie să aloci pentru atracțiile Vienei

Viena se poate vizita într-o singură zi, e adevărat că nu toată, dar poate fi un oraș perfect și pentru un city break sau chiar un concediu de cel puțin o săptămână. În funcție de timp, condiționați și de buget puteți opta pentru două, maximum trei obiective în fiecare zi disponibilă.

Atenție! Dacă vorbim despre Palatul Schonbrunn și Grădina Zoologică ce poartă același nume atunci este posibil să nu ajungă o zi, mai ales dacă vreți să vă bucurați din plin, să vă plimbați agale, să luați la pas fiecare străduță și alee sau să mâncați pe undeva.

Așadar, Viena are nevoie de cel puțin câteva ore pentru fiecare obiectiv turistic în parte, puține dintre ele fiind cele peste care puteți trece pe repede înainte. Este nevoie de cel puțin două – trei zile pentru un sejur în care să vedeți și să vă bucurați de cât mai multe, dar nu abandonați ideea unei singure zi în oraș. Din contră. Forum Viena vă ajută să aveți parte de câteva ore perfecte.

Cât costă intrarea la cele mai importante obiective turistice din Viena

Viena nu este un oraș ieftin, trebuie să spunem lucurul acesta, mai ales dacă încercați să-l comparați cu cele din România. Viața în Austria este puțin mai scumpă, indiferent că discutăm despre mâncare, băutură, restaurante sau obiective turistice din Viena.

Cu toate acestea, Viena pregătită din timp și înțeleasă foarte bine, ar putea să vă ofere surprize uriașe și pentru că, la fel atragem atenția, orașul nu este unul foarte scump.

Da, probabil că bani mai mulți veți achita pe masa la restaurante și pe anumite obiective turistice. Mai ales dacă sunteți o familie cu mulți copii. Trebuie doar să căutați ofertele mai bune, cele online sunt de preferat. În general, cei mici au parte de prețuri reduse atât la meniurile junior, cât și la intrările în diferite obiective.

Ce prețuri sunt la principalele atracții vieneze

Ceva mai sus aveți prețurile pentru fiecare obiectiv în parte. Este necesar să dați click pe el și Forum Viena vă oferă la zi orice informație aveți nevoie.

De exemplu, dacă vreți să vizitați numai Palatul Schonbrunn, zona de parc și grădini, chiar nu contează că familia este mare. Prețul este același, adică zero lei. Nu costă nimic să vă plimbați ore întregi pe alei de poveste, să fotografiați și să vă încărcați cu frumos. Dacă doriți să intrați și în interiorul palatului și să beneficiați de un ghid atunci trebuie să scoateți 42 de euro din portofele.

Ce obiective turistice din Viena sunt deschise în weekend

Absolut toate. Da, citiți cât se poate de bine. Viena este un oraș vibrant, un oraș care respiră și trăiește pentru turism și în care obiectivele principale nu se închid sâmbăta sau duminica.

Atenție mare! Nu la fel se întâmplă cu magazinele. În ultima zi a săptămânii, 95% dintre ele sunt închise, duminica fiind timp pe care angajații îl petrec în familie. Prea puține sunt deschise și prețurile sunt pe măsură.

Ce poți vizita gratis în Viena

De departe cel mai important obiectiv pe care îl puteți vizita fără bani în Viena este Palatul Schonbrunn, așa cum deja am mai scris. Vorbim despre grădini, alei, parc, nu și interiorul. Aveți nevoie doar de apă, în cazul în care vi se face sete, dar, să știți, puteți rezolva această problemă din mers. Peste tot sunt cișmele și apa este potabilă.

Catedrala Sfântul Ștefan intră, de asemenea, în categoria fără bani. Da, nu veți vedea turnurile, dar înăuntru, la slujbă puteți sta fără să plătiți.

O mulțime de alte obiective pot fi vizitate în Viena fără să plătiți. Mai ales că întregul oraș este un muzeu, un loc sacru pentru turiștii din întreaga lume.

Ce se poate face în Viena dacă ai o singură zi la dispoziție

Viena se poate vizita primăvara, Viena este superbă vara, minunată în toamnă și o adevărată feerie iarna. De altfel, Viena trebuie vizitată în orice zi a anului, indiferent de starea vremii.

Atunci când aveți la dispoziție o singură zi nu trebuie să disperați. Viena oferă turiștilor suficient pentru 24 de ore sau chiar mai puțin.

În primul rând, Forum Viena vă recomandă să vă rătăciți puțin pe străzile Vienei. Nu vă panicați, nu aveți de ce. Trebuie doar să ridicați privirea și să încercați să țineți minte fiecare pas pe care îl faceți. Clădirile, aleile, aerul și apa, oamenii, veselia copiilor, zâmbetele adulților, liniștea tuturor fac din acest oraș un Rai.

Dacă vreți ceva mai mult, nu stați o clipă pe gânduri. Palatul Schonbrunn reprezintă obiectivul perfect pentru a percepe Viena așa cum este ea.

Sunteți aventuroși? Nimic mai simplu. Mergeți în Prater pentru câteva ore de relaxare și distracție.

Nu aveți chef de nimic? Este perfect. O cafea la Caffe Central sau în oricare alt loc, o banală apă sau un pahar de vin vă pot schimba din temelii întreaga zi.

Vă este foame? Sunteți în patria șnițelului vienez, într-un oraș în care coastele de porc au fost ridicate la rang de artă și unde gastronomia înseamnă totul.

Trebuie doar să alegeți și să încercați.

Ce să faci în Viena două zile, cum să împarți obiectivele turistice

Se schimbă în bine totul dacă aveți la dispoziție două zile în Viena. Obiectivele pot fi împărțite și Forum Viena vă recomandă să nu ezitați.

Puteți începe cu Palatul Schonbrunn și Zoo Viena în prima zi. Este suficient, veți avea spre 20 de mii de pași. Nu uitați să vă hrăniți bine și nici de hidratare. Somnul este un sfetnic bun pentru a doua zi, una în cate puteți continua lista obiectivelor turistice din Viena. Așadar, puteți vedea Catedrala Sfântul Ștefan, Primăria, Universitatea și Casa Hundertwasser. Ar merge strecurat pe seară și Praterul, dacă gustați această distracție.

Locuri de vizitat în Viena alături de copii

Distracție cât cuprinde, asta poate să ofere Viena pentru cei mici. În mod evident, Zoo Schonbrunn trebuie să fie prima pe listă. Nu uitați să aveți mici gustări, o să fie nevoie.

Urmează Casa Mării, vă rugăm să ne credeți pe cuvânt. Nu există loc mai bun, mai frumos. Animăluțele, peștii, acvariile vor face toți banii.

În funcție de vârstă, în Prater, există distracții pentru toată lumea. Sfatul nostru este să țineți cont de recomandările angajaților de acolo. Nu forțați, nu aveți de ce. Dacă vârsta minimă este 7 ani, cel mai bine este să respectați. Aveți tot timpul din lume pentru Prater, dar și pentru celelalte obiective turistice din Viena

Sfaturi pentru o excursie de neuitat în Viena

Am ajuns și în acest moment, unul în care ne pregătim să ne luăm la revedere. Nu o vom face până nu o să vă oferim câteva sfaturi utile pentru ca obiectivele turistice din Viena să fie o plăcere.

  • Apă, apă și din nou apă
  • Abonament pentru transportul în comun, în funcție de numărul zilelor pe care le stați în Viena
  • Bilete online pentru obiectivele turistice. Vă scapă de cozi și sunt chiar mai ieftine
  • Spațiu pentru poze în telefon sau aparat foto
  • Dacă aveți și un tătic sau un soț, ei bine, merită și el o bere. Suntem, totuși, în Viena
  • Dacă aveți și o mămică, e clar, un pahar de vin chiar e binevenit
  • Dacă aveți o iubită, logodnică, Viena este locul perfect pentru o cerere în căsătorie. Ne scrieți și vă ajutăm
  • Șnițel vienez, coaste de porc. Nu sunt neapărat obiective turistice din Viena, dar merită
  • Râdeți
  • Râdeți și mai mult. Așa se construiesc cele mai frumoase amintiri

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acvariu Viena, pisica de mare, acvariu, apa
OBIECTIVE TURISTICE

Acvariu Viena. Cum să ajungi la Haus des Meeres

Acvariu Viena, drumul cel mai scurt către Haus des Meeres. Ce metrou, autobuz sau tramvai să folosești pentru a ajunge Acvariu Viena reprezintă un obiectiv de top pentru familiile cu copii. Și nu numai. Acesta este adevărul. Austriecii au construit o adevărată minunăție, una pe care adulții spun că nici nu concep să o rateze. […]

Read More
Târgul de Crăciun din Viena, roata, luminita, casute
OBIECTIVE TURISTICE

Târgul de Crăciun din Viena. Descoperă magia la orice vârstă

Târgul de Crăciun din Viena, unde se desfășoară, cum să ajungi, cât costă intrările. La ce să te aștepți și ce o să găsești Târgul de Crăciun din Viena reprezintă, de fapt, o întoarcere în copilărie, un drum într-un loc al poveștilor fermecate. Vizita la un târg de Crăciun într-un oraș magic este, de altfel, […]

Read More
Roata uriaşă din Viena, roata, cer, cabina, nori
OBIECTIVE TURISTICE

Roata uriaşă din Viena. Wiener Riesenrad, emblemă a orașului

Roata uriaşă din Viena, Wiener Riesenrad. Locul din care poți vedea capitala Austriei în întreaga sa splendoare Roata uriașă din Viena, cunoscută și sub numele de Wiener Riesenrad, este una dintre cele mai tari atracții turistice ale orașului. Cu o istorie bogată și o panoramă impresionantă, această roată uriașă este considerată o adevărată emblemă a […]

Read More
en_USEnglish