Opera de Stat din Viena, opera care dă tonul. Cum ajungi la Viena State Opera

Opera de Stat din Viena cladire lumini trafic oameni

Opera de Stat din Viena, un adevărat loc magic. Vienna State Opera scrie povești ale trecutului regândite pentru prezent

Opera de Stat din Viena nu trebuie ratată chiar dacă vă aflați pentru o scurtă perioadă în capitala Austriei. Turiștii spun că experiența merită din plin și face toți banii. Culmea, nu vorbim deloc de o sumă mare.

Cum ajungi la Opera de stat din Viena. Ce linie de metrou, tramvai sau autobuz te duce la Viena State Opera

Există mai multe posibilități pentru a merge la Opera de Stat din Viena. În mod evident, prima pe care o recomandăm este metroul. O puteți face de pe două magistrale. Vă ajută, așadar, U-Bahn 1, adică linia roșie, dar și U-Bahn 4, cea verde. Mai pe larg despre toate magistralele vieneze puteți să citiți chiar într-un material Forum Viena dedicat.

Indiferent, atenție, repetăm, indiferent de magistrala de pe care veniți, trebuie să coborâți la stația Karlsplatz. După care urmează o plimbare frumoasă și liniștită de cel mult trei minute până la obiectivul dumneavoastră.

Opera de Stat din Viena. Sensul de mers spre Karlsplatz. Sursa foto – Arthur V. on Unsplash

Dacă nu doriți să mergeți cu metroul, ei bine, stați liniștiți, o puteți face cu ajutorul tramvaiului. Nu mai puțin de trei linii trec prin fața acestui obiectiv. Numărul 62, BB și D sunt cele 3 trasee pe care le aveți la îndemână. Nu vă panicați din punctul de vedere al timpilor. Transportul în comun este impecabil.

Cine vrea să vină cu autobuzul are la dispoziție 4 linii. 48A, 4A, 59A și VAL 2 sunt traseele care vă conectează cu ținta dumneavoastră. Apropo, aici găsești o listă completă cu toate obiectivele turistice ale Vienei. Îți ia câteva minute să o citești, dar o să-ți facă vizita foarte ușoară.

Obiectivul pe care îl aveți acum, adică Opera, este strâns legat și prin stațiile de tren, așadar, REX1, S1, S2, S50 și S7 sunt liniile care vă apropie.

Rețineți, cele mai apropiate stații sunt Oper/Karlsplatz, la nici 25 de metri, 1 minut de mers pe jos, Karlsplatz, 178 de metri depărtare, o plimbare de trei minute.

Cea mai apropiată stație de tramvai este Innere Stadt și se află la nici un minut depărtare.

Există locuri de parcare lângă Opera din Viena?

Parcarea subterană Kärntnerstrasse (Operngarage) este situată pe Herbert-von-Karajan-Platz. Nu o să vă vină să credeți, dar aceasta oferă acces direct în foaier. Trebuie să fiți atenți, reducerea de care vă bucurați la Kärnterringgarage nu se aplică aici.

Trecerea din garaj este deschisă de obicei cu o oră înainte de începerea evenimentului. După încheiere, de îndată ce a ieșit și ultimul vizitator, această ușă se închide din nou.

Opera de Stat din Viena. Intrarea principală. Sursa foto – Forum Viena

Wiener Staatsoper și parcarea subterană ÖPARK-Kärntnerringgarage de la Mahlerstrasse 8, adică cea situată sub centrul comercial Ringstrassengalerien, oferă o parcare cu taxă fixă ​​redusă de până la 8 ore. Se întâmplă lucrul acesta pentru persoanele care participă la spectacole. Trebuie ca biletul luat de la intrarea în parcarea subterană Kärntnerringgarage să fie ștampilat la unul dintre automatele de reducere situate în vestiarele din Opera de Stat.

Aparatele cu reduceri sunt amplasate la următoarele vestiare: Operngasse, Herbert-von-Karajan-Platz, Balkon stânga, precum și Galerie.

Cât costă un bilet la Opera de Stat din Viena

Lucrurile variază aici, în funcție de ceea ce vă doriți. Cel mai ieftin tichet pornește de la 21 de euro, dar pentru o lojă cu vedere impecabilă puteți achita și 355 de euro.

Interesant este că dacă locurile nu sunt ocupate în totalitate, puteți avea noroc. Este adevărat că e totul la risc. Astfel, la ora la care începe spectacolul, în funcție de gradul de ocupare puteți intra cu bani mai puțini. Dar, repetăm, totul e la noroc.

Ce reduceri ai dacă îți cumperi tichet online pentru spectacole

Este chiar recomandat să vă cumpărați biletele online. În felul acesta eliminați definitiv surprizele. Pentru că, trebuie să vă spunem, ați putea risca să ajungeți la ora de debut a spectacolului și să constatați că nu mai există tichete disponibile.

Reducerile sunt oferite chiar pe site-ul oficial și sunt anunțate pentru fiecare spectacol în parte.

Scurt istoric. Ce capacitate are Viena State Opera

Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai vechi și prestigioase din domeniu. A avut mereu producții de nivel înalt și show-uri de top. Aproximativ 50 de opere şi spectacole de balet au loc pe scenă în fiecare sezon.

Opera de Stat din Viena. Imagine din exterior. Sursa foto – Forum Viena

A fost bombardată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și reconstruită. Și dacă tot vorbim despre cea mai mare conflagrație, nu uitați să mergeți la Casa Mării din Viena. Da, veți vedea acvarii, dar și o parte a istoriei, una pe care nu avem voie să o uităm niciodată.

De remarcat că membrii Filarmonicii din Viena sunt recrutați din orchestra Operei de Stat din Viena. Clădirea este, de asemenea, casa Baletului de Stat din Viena.

Nu în ultimul rând, aici are loc Balul Operei din Viena în timpul sezonului de carnaval, un eveniment iubit în întreaga lume.

Ce spectacole au loc la Opera de stat din Viena. Programul la zi

Anul acesta îi este dedicat lui Gustav Mahler. De altfel, toamna recent încheiată a reprezentat aniversarea a 125 de ani de la preluarea acestuia a funcţiei de director al Operei.

Pentru a vedea programul la zi, Forum Viena, vă recomandă să verificați cu atenție site-ul oficial

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acvariu Viena, pisica de mare, acvariu, apa
OBIECTIVE TURISTICE

Acvariu Viena. Cum să ajungi la Haus des Meeres

Acvariu Viena, drumul cel mai scurt către Haus des Meeres. Ce metrou, autobuz sau tramvai să folosești pentru a ajunge Acvariu Viena reprezintă un obiectiv de top pentru familiile cu copii. Și nu numai. Acesta este adevărul. Austriecii au construit o adevărată minunăție, una pe care adulții spun că nici nu concep să o rateze. […]

Read More
Târgul de Crăciun din Viena, roata, luminita, casute
OBIECTIVE TURISTICE

Târgul de Crăciun din Viena. Descoperă magia la orice vârstă

Târgul de Crăciun din Viena, unde se desfășoară, cum să ajungi, cât costă intrările. La ce să te aștepți și ce o să găsești Târgul de Crăciun din Viena reprezintă, de fapt, o întoarcere în copilărie, un drum într-un loc al poveștilor fermecate. Vizita la un târg de Crăciun într-un oraș magic este, de altfel, […]

Read More
Roata uriaşă din Viena, roata, cer, cabina, nori
OBIECTIVE TURISTICE

Roata uriaşă din Viena. Wiener Riesenrad, emblemă a orașului

Roata uriaşă din Viena, Wiener Riesenrad. Locul din care poți vedea capitala Austriei în întreaga sa splendoare Roata uriașă din Viena, cunoscută și sub numele de Wiener Riesenrad, este una dintre cele mai tari atracții turistice ale orașului. Cu o istorie bogată și o panoramă impresionantă, această roată uriașă este considerată o adevărată emblemă a […]

Read More
en_USEnglish