Palatul Schonbrunn, preț de intrare, program, curiozități și grădini secrete. Cum arată în interior

Palatul Schonbrunn, preț de intrare, gloriette, grădini

Palatul Schonbrunn, obiectiv turistic primordial. Ce curiozități ascunde locul și cum să ai o amintire de poveste

Palatul Schonbrunn nu trebuie să lipsească de pe lista obiectivelor turistice din Viena. De altfel, cine ajunge în capitala Austriei, trebuie să meargă neapărat în acest loc. Atragem, însă, atenția încă de la început. Mai mult ca sigur veți dezvolta o dependență

Palatul Schonbrunn, drumul cel mai scurt din orice punct al Vienei te-ai afla

Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien este adresa exactă, dar nu vă speriați. Poate suna înfricoșător la prima vedere, însă, în realitate, tot ce aveți de făcut este să citiți cu atenție rândurile următoare.

Așadar, la Palatul Schonbrunn puteți ajunge, în primul rând, pe jos. Nu veți face mai mult de 40 de minute din centrul orașului, drumul este plăcut ochiului, deloc dificil. Se recomandă celor sportivi, celor care trăiesc pentru mișcare. Sunt repere dese, stați liniștiți nu aveți cum să vă pierdeți.

Palatul Schonbrunn în toată splendoarea lui. Sursa foto – Nathalie Stimpfl on Unsplash

Sfatul nostru este să vă păstrați, totuși, forțele. Așa că, magistrala 4 a metroului, adică U-Bahn 4 este cea de care aveți nevoie. Există o hartă în fiecare stație, este amplasată vizibil. Dumneavoastră trebuie să căutați sensul cel mai scurt către U4, adică magistrala verde.

De restul, indiferent de unde sunteți poziționat, vă recomandăm să vă bucurați de drum. Coborâți la stația, ei bine, ați ghicit, Schonbrunn. Vă mai despart 200 de metri de Palat, unul care se vede cu ochiul liber de cum ieșiți.

Cum poți ajunge la Palatul Schonbrunn cu transportul public

De asemenea, autobuzul vă poate duce la Palat, stația este la un pas de intrarea principală. Trebuie să ajungeți pe Route 10A, oprirea la stația Schönbrunn.

Și tramvaiele spre Palatul Schönbrunn opresc la stația Schönbrunn. Puteți ajunge la palat dacă veți călători în cele aflate pe ruta 10, dar și pe ruta 58. Toate detaliile despre transportul în comun din Viena le găsiți AICI. În mod evident vă lăsăm și o hartă, ca să fim siguri că veți avea parte de un drum ușor de făcut.

Palatul Schonbrunn, ruta cu tramvaiul 10. Sursa foto – meinbezirk.at

Nu în ultimul rând, la Palatul Schonbrunn, puteți merge chiar și cu trenul. Stația Schönbrunn se află la nici un sfert de oră de mers de principalele terminale de cale ferată Westbahnhof. Dacă vă plictisiți în tren, puteți să coborâți și la stația Meidling, una aflată undeva în jurul a nici 25 de minute de mers pe jos.

Palatul Schonbrunn, există parcare în apropiere de Schonbrunn Palace

Viena este frumoasă, Viena reprezintă un Paradis în sine, dar poate fi complicată atunci când ne raportăm la autoturismul personal. Și spunem lucrul acesta, gândind puțin din perspectiva portofelului. Da, costă destul de mult parcarea, plus că nici nu sunt locuri peste tot.

Dacă nu vă puteți despărți de mașină, ar fi bine să o parcați la marginea orașului și de acolo să folosiți transportul în comun. E o variantă mult mai ieftină.

Cei care vor să ajungă neapărat cu autoturismul la Palatul Schonbrunn trebuie să știe că există o parcare disponibilă chiar în apropiere. Se află poziționată înstra stația de metrou și Palat. Și persoanele cu handicap găsesc aici locuri de parcare special gândite.

Ceva mai complicat este cu parcarea, de exemplu, dacă vreți să mergeți la Casa Mării din Viena, aceasta fiind poziționată destul de aproape de centrul orașului. Forum Viena vă explică, totuși, unde găsiți parcarea care vă oferă chiar reducere la intrarea în Haus des Meeres, dar și multe alte detalii AICI.

Ce linie de metrou te duce la Palatul Schonbrunn. Cum ajungi cu tramvaiul sau autobuzul la Schonbrunn Palace

Așa cum am explicat deja, U-Bahn 4, adică magistrala verde este cea pe care o căutați atunci când vreți să mergeți la Palatul Schonbrunn. Liniile de metrou din Viena sunt împărțite pe culori și credem că e cel mai simplu să vă ghidați așa.

Dacă vă aflați pe culoarea verde, atunci nimic mai simplu, trebuie numai să vedeți sensul spre stația Schonbrunn. De pe orice altă culoare, roșu, albastru, portocaliu, nu contează, trebuie să căutați pe hartă, intersecția cea mai apropiată cu verde. Este posibil chiar să schimbați de două ori, Viena este un oraș mare, însă un oraș foarte bine gândit din punctul de vedere al transportului în comun. Rețineți stațiile la care trebuie să coborâți și căutați sensul de mers spre Schonbrunn.

Palatul Schonbrunn, U-Bahn 4. Sursa foto – wikipedia.org

De asemenea, puțin mai sus am vorbit și despre liniile de tramvai sau autobuz care te aduc la cel mai râvnit obiectiv turistic din Viena. Trebuie să nu vă pierdeți răbdarea, sunteți într-o vacanță doar, căutați calm Route 10A și prima intersecție posibilă cu ea. Nu uitați să vă folosiți de autobuz și metrou, mai ales dacă aveți abonament cumpărat. Veți vedea, de oriunde vă aflați, ajungeți în cel mult 30 – 40 de minute chiar dacă punctul de pornire este tramvaiul.

Rutele 10 și 58 sunt cele pe care trebuie să ajungeți atunci când călătoriți cu autobuzele. Găsiți sensul de mers spre Palatul Schonbrunn, apoi coborâți la stația care are același nume. Stați fără griji, nu există mijloc de transport în comun în care să nu fie anunțate următoarele opriri.

Ah! Și să nu uităm. Tot așa puteți ajunge și la grădina zoologică din Viena, Zoo Schonbrunn aflându-se pe o laterală a parcului cu același nume.

Cât costă intrarea în Palatul Schonbrunn, prețuri explicate

Lista obiectivelor turistice din Viena este una amplă și plină de adevărate miracole. Începe, însă fără dar și poate cu Palatul Schonbrunn. E genul de loc care poate fi frumos numai dacă alegeți să vă plimbați prin parcul său. Este gratis, nu vă costă nici măcar un leu. În cazul în care vă doriți ceva mai mult, atunci trebuie să pregătiți câțiva bănuți.
Există mai multe modalități de a intra, sistemul de taxare este destul de complex. Sfatul nostru este să analizați bine ce anume doriți să faceți, ce așteptări aveți pentru a vedea cât mai multe.

Imperial Tour

Este cel mai ieftin bilet. Vă asigură accesul în 22 de camere din cele 40 ale palatului. Puțin peste 30 de minute durează întreaga vizită

 • Adulti: 22.00 euro
 • Copii (6-18 ani): 15.00 euro
 • Studenti: 18.00 euro

Prețurile acestea sunt valabile până pe 31 martie 2023. De la 1 aprilie, fiecare categorie în parte trebuie să plătească doi euro în plus.

Grand Tour

Cine vrea să vadă toate cele 40 de camere trebuie să achite un Grand Tour. În jur de o oră veți sta în Palat, timp în care veți observa cum se trăia pe vremuri. Există și varianta unui audioguide, adică un aparat mic, dar care vă spune totul despre fiecare obiect din cele 40 de camere.

 • Adulti: 26.00 euro
 • Copii (6-18 ani): 19.00 euro
 • Studenti: 22.00 euro

Și în acest caz, prețurile sunt valabile până la finalul lunii martie 2023. De la 1 aprilie, toate cele trei categorii vă vor scoate doi euro în plus din buzunar.

Dacă vreți să mergeți într-un grup mai mare, dar însoțiți de un ghid uman, atunci biletele sunt chiar mai scumpe.

Maria Theresia Guided Tour

25 de camere veți vizita, printre care apartamentele de vară ale prințesei Sisi, dacă optați pentru varianta Maria Theresia Guided Tour. Ceva mai bine de o oră veți petrece în palat, oră pentru care un adult plătește 30 de euro, un copil între 6-18 ani, 21 de euro, în timp ce un student achită 26 . Verificați site-ul oficial pentru grupuri, există câteva date anume.

Franz Joseph Guided Tour

Turul ghidat Franz Joseph include 26 de camere, așadar, una în plus și puteți vedea numeroase apartamente imperiale private, apartamente în care au locuit Franz și soția lui, Elisabeth. Acest tur se poate face strict în zilele de weekend, precum și în zilele oficiale de vacanță.

 • Adulti: 30.00 euro
 • Copii (6-18 ani): 21.00 euro
 • Studenti: 26.00 euro

Prețurile cresc cu trei euro pentru fiecare categorie de la 1 aprilie 2023.

Sisi Ticket

Biletul Sisi vine la pachet cu mai multe surprize. Astfel, de banii plătiți aveți acces la turul Palatului Schonbrunn, varianta Grand Tour, dar, atenție nu se oprește aici. Puteți merge și la Muzeul de Mobilă Hofmobiliendepot.

Acesta se află pe strada Andreasgasse nr.7 și nu este chiar în apropiere. Mai exact, e nevoie să mergeți cam 20 de minute de la Schonbrunn cu metroul. De data aceasta veți lua linia U3, linia portocalie, și veți coborî la statia Zieglergasse.

Cu biletul Sisi puteți să intrați și la Muzeul Hofburg, aveți acces dim Michaelerkuppel, la nici 15 minute de mers cu metroul de la Schonbrunn, de asemenea, linia U3, doar că vă dați jos la statia Herrengasse. Aici veţi vedea apartamentele imperiale, muzeul Sisi şi colecţia de argintărie.

 • Adulti: 40.00 euro
 • Copii (6-18 ani): 27.00 euro
 • Persoanele cu dizabilități: 37.00 euro
 • Vienna City Card: 37.00 euro

De la 1 aprilie, categoriile sar cu cel puțin 3 euro.

Winter Pass

Winter Pass este valabil, bineînțeles, în lunile de iarnă și îți aduce un Grand Tour al Palatului Schonbrunn cu audioguide, dar și intrarea la Zoo Schonbrunn, experiența Desert, una în care veți intra în mai multe sere și Palm House, casa cu palmieri.

52 de euro plătesc adulții, în timp ce copiii cu vârste între 6-18 ani achită numai 34.50 euro.

Palatul Schonbrunn, Gloriette, iarna. Sursa foto – Alice Lomeu on Unsplash

Classic Pass

Classic Pass permite accesul la toate cele 40 de camere ale palatului. De asemenea, după ce ați achitat acest tichet puteți merge și în Grădina Prințului Moștenitor, dar și sus, la Gloriette sau în labirint.

 • Adulti: 34.00 euro
 • Copii (6-18 ani): 27.00 euro
 • Persoanele cu dizabilități: 32.00 euro
 • Vienna City Card: 32.00 euro

De remarcat că acest tichet poate fi achiziționat numai în lunile de vară.

Classic Pass Plus

Classic Pass Plus înseamnă aceeași experiență căreia i se adaugă și serele desert și cele cu palmieri. Prețul saltă substanțial.

 • Adulti: 57.00 euro
 • Copii (6-18 ani): 39.50 euro
 • Persoanele cu dizabilități: 49.00 euro
 • Vienna City Card: 49.00 euro

Familly Pass

Familly Pass reprezintă, în mod sigur, o experiență aparte pentru fiecare familie în parte. Aveți inclus Imperial Tour, vizitați în 35-40 de minute nu mai puțin de 22 de camere, dar mergeți și la Muzeul pentru copii și în Grădina Prințului Moștenitor.

 • Adulti: 28.00 euro
 • Copii (3-18 ani): 23.00 euro
 • Familie I (doi adulti, maximum trei copii): 17,00 euro
 • Familie II (un adult, maximum trei copii): 10,50 euro

Gloriette ticket

Gloriette o să vă lase cu gura căscată și o să o păstrați pentru tot restul vieții în suflete. Biletul vă oferă accesul în interior. Se vizitează numai primăvara, vara și toamna, din 27 martie până pe 2 noiembrie.

 • Adulti: 5.00 euro
 • Copii (6-18 ani): 5.00 euro

Schonbrunn maze ticket

Labirintul din Palatul Schonbrunn este o altă experiență care nu trebuie ratată, indiferent de vârstă. Vorbim de mai multe labirinturi, construite fără cusur și care, la un moment dat, pot chiar să dea bătăi de cap.

 • Adulti: 5.00 euro
 • Copii (6-18 ani): 5.00 euro

Meidling Privy Gardens, bilet de intrare

Grădina Prințului Moștenitor înseamnă alți 5 euro de adult, dar și pentru fiecare copil pe care trebuie să-i scoateți din buzunare.

Important. Prețurile sunt valabile pentru anul 2023, dar pentru orice altă modificare puteți intra pe pagina oficială a Palatului Schonbrunn, una pe care o găsiți AICI

Ce prețuri de intrare sunt dacă îți cumperi tichet online pentru Schonbrunn Palace

Multă lumea ar fi tentată să cumpere online, în speranța unor reduceri, dar, în realitate, ele nu există. Singurul lucru pe care îl poți face atunci când achiți tichetul de intrare din fața unui calculator este să eviți aglomerația care, uneori, se mai formează la ghișeul de la intrare.

Cât costă trenulețul care te plimbă prin Schonbrunn

Pentru cei nu tocmai prietenoși cu sportul și activitatea fizică, una care, atenție, poate fi destul de mare, există varianta trenulețului. Sunt două garnituri care circulă zilnic, între orele 10:00 și 18:00.
Trenurile opresc la fiecare 30 de minute la Gloriette și la Palatul Schönbrunn. Un permis de o zi costă 9.00 euro pentru adulți, în timp pentru cei mici trebuie să plătiţi 5.00 euro. La fel plătesc şi persoanele care suferă de un handicap.

Palatul Schonbrunn, trenuleț. Sursa foto – Joshi Milestoner on Unsplash

Interesant este că puteţi urca în tren de oricâte ori doriţi în timpul orelor în care acesta funcţionează.

Ce program de vizită are palatul Schonbrunn, când este cel mai bine să mergeți la Schonbrunn Palace

Există mai multe tronsoane orare pentru vizita Palatului. Este bine să le cunoașteți ca să nu aveți surprize. Palatul e deschis în fiecare zi, atât în weekend, cât și în zilele considerate sărbătoare legală

Palatul Schonbrunn

 • 1 septembrie 2022 – 31 martie 2023: zilnic de la 9:00 la 17:00
 • 1 aprilie 2023 – 2 noiembrie 2023: zilnic de la 08:30 la 17:30
 • 3 noiembrie 2023 – 31 martie 2024: zilnic de la 8:30 la 17:00

Parcul Palatului Schonbrunn

Porțile parcului se deschid încă de la ora 6:30. Puteți intra gratuit în Parcul Palatului în timpul programului de lucru.

 • Ianuarie – Februarie, 6.30 – 17.30
 • Martie 6.30 – 19.00
 • Aprilie 6.30 – 20.00
 • Mai – Iulie 6.30 – 21.00
 • August – Septembrie 6.30 – 20.00
 • Octombrie 6.30 – 19.00
 • Noiembrie – Decembrie 6.30 – 17.30

Gradina Prințului Moștenitor și Orangerie

 • 1 Aprilie – 30 iunie 2023, 9.30 – 17.30
 • 1 Iulie – 31 August 2023, 9.30 – 18.30
 • 1 Septembrie – 28 Octombrie 2023, 9.30 – 17.00
 • 29 Octombrie – 2 noiembrie 2023, 9.30 – 16.00

Ultimii oameni pot intra cu 30 de minute înainte de ora închiderii.

Gloriette si Labirint

 • 1 Aprilie – 30 iunie 2023, 9.30 – 17.30
 • 1 Iulie – 31 August 2023, 9.30 – 18.30
 • 1 Septembrie – 28 Octombrie 2023, 9.30 – 17.00
 • 29 Octombrie – 2 noiembrie 2023, 9.30 – 16.00

De remarcat că, în privința labirintului, ultimii care se pot bucura de această experiență trebuie să intre cu cel mult 45 de minute înainte de închidere.

Palatul Schonbrunn, scurt istoric

Despre Palatul Schonbrunn se știe că reprezintă o fostă reședință imperială folosită pe timpul verii. În acest moment, este de departe obiectivul turistic numărul 1 al Austriei și se află pe bucket list-ul fiecărui pasionat de călătorii. Palatul și grădinile ilustrează în totalitate gusturile, interesele, dar și aspirațiile monarhilor din familia Habsburg.

Palatul Schonbrunn, vedere de ansamblu. Sursa foto – Haroon Ameer on Unsplash

Inițial, adică în 1569, aici a fost un conac și un teren de vînătoare unde au fost aduși fazani, rațe sau mistreți. Abia în perioada 1638-1643 a fost construit un palat. De altfel, prima menționare a numelui Schönbrunn a apărut în 1642 pe o factură. Apoi, ei bine, apoi restul e istorie pe care puteți să o trăiți din plin.

Același lucru îl puteți face și dacă mergeți la Catedrala Sfântul Ștefan. Vă rugăm să ne credeți pe cuvânt. Viena fără aceste două obiective aproape că nu există. În plus, Forum Viena v-a explicat pe larg AICI totul și despre această minune.

Palatul Schonbrunn, curiozități. De ce este considerat o adevărată minune

Puțină lume știe că Palatul Schonbrunn are, în realitate, nu mai puțin de 1441 de camere. Da, citiți cât se poate de bine. Doar 40 dintre ele pot fi vizitate.

Un alt detaliu aparte este acela că numele palatului, adică Schonbrunn s-ar traduce “izvor frumos”. Este o expresie pe care Împaratul Matthias ar fi folosit-o în anul 1612, în timpul unei partide de vânătoare.
Sala Oglinzilor, una pe care turiștii o îndrăgesc, este și locul în care Mozart a ținut primul său concert în anul 1772. Avea numai șase ani și a cântat în duet cu sora sa mai mare, Nannerl, pentru împărăteasa Maria Theresa.

Există grădini secrete în interiorul parcului din Palatul Schonbrunn?

Despre grădinile parcului Schonbrunn se pot scrie cărți întregi. De altfel, chiar vienezii care obișnuiesc să se plimbe zilnic pe acolo spun că nu le cunosc în totalitate. Se întâmplă lucrul acesta și pentru că parcul este atât de întins încât plictiseala nu are cum să-și facă apariția.

Da, există locuri cărora le putem spune secrete, dacă păstrăm ghilimelele de rigoare. De exemplu, prea puțină lume știe că aici există chiar și o podgorie, una poziționată în zona Orangeriei.

Palatul Schonbrunn, Schonbrunner bad. Sursa foto – Arno Senoner on Unsplash

De asemenea, Schonbrunner Bad este o zonă vânată de puținii cunoscători. Discutăm despre o piscină, una cocoțată pe un vârf de dolină și care arată ca ruptă din povești.

Cum arată interiorul Palatului Schonbrunn

Sunt mai multe siteuri care prezintă imagini cu interiorul Palatului Schonbrunn. Chiar și pe Forum Viena puteți vedea suficiente, dar, noi recomandăm site-ul oficial pentru a vă face o idee cât mai exactă.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acvariu Viena, pisica de mare, acvariu, apa
OBIECTIVE TURISTICE

Acvariu Viena. Cum să ajungi la Haus des Meeres

Acvariu Viena, drumul cel mai scurt către Haus des Meeres. Ce metrou, autobuz sau tramvai să folosești pentru a ajunge Acvariu Viena reprezintă un obiectiv de top pentru familiile cu copii. Și nu numai. Acesta este adevărul. Austriecii au construit o adevărată minunăție, una pe care adulții spun că nici nu concep să o rateze. […]

Read More
Târgul de Crăciun din Viena, roata, luminita, casute
OBIECTIVE TURISTICE

Târgul de Crăciun din Viena. Descoperă magia la orice vârstă

Târgul de Crăciun din Viena, unde se desfășoară, cum să ajungi, cât costă intrările. La ce să te aștepți și ce o să găsești Târgul de Crăciun din Viena reprezintă, de fapt, o întoarcere în copilărie, un drum într-un loc al poveștilor fermecate. Vizita la un târg de Crăciun într-un oraș magic este, de altfel, […]

Read More
Roata uriaşă din Viena, roata, cer, cabina, nori
OBIECTIVE TURISTICE

Roata uriaşă din Viena. Wiener Riesenrad, emblemă a orașului

Roata uriaşă din Viena, Wiener Riesenrad. Locul din care poți vedea capitala Austriei în întreaga sa splendoare Roata uriașă din Viena, cunoscută și sub numele de Wiener Riesenrad, este una dintre cele mai tari atracții turistice ale orașului. Cu o istorie bogată și o panoramă impresionantă, această roată uriașă este considerată o adevărată emblemă a […]

Read More
en_USEnglish