Prater, cel mai mare parc de distracții din Viena. Program și atracții principale

Prater, viena, parc distracții, roata, masini

Prater, parcul de distracții din Viena. Ce atracții sunt și ce timp trebuie să aloci ca să te bucuri de tot

Prater, parcul de distracții din inima capitalei austriece este neapărat de pus pe lista obiectivelor turistice, indiferent de vârstă. Inițial, poate că ați fi tentați să credeți că după ce ați depășit 30 de ani, n-ar mai avea ce să vă mai bucure aici. S-ar putea să regretați și o să vă explicăm și de ce.

Prater, cum poți ajunge în parcul de distracții din Viena

Viena aproape că nu are adversar în Europa la capitolul transport public. Indiferent că discutăm despre metrou, tramvai, autobuz sau chiar tren, puteți ajunge în orice colț al orașului cât se poate de rapid.

Și așa se întâmplă și în cazul parcului de distracții Prater. Copii, adolescenți, tineri, adulți, pensionari cu acte în regulă, nu vă mirați dacă îi vedeți veseli pe toți. Cu zâmbete largi, fericiți și dornici de aventură, una pe care Praterul o oferă la fiecare pas, sunt gata de distracție

Ce parcări sunt lângă parcul de distracții din Viena. Unde poți lăsa mașina

Da, există locuri de parcare lângă Prater. Și ne referim, bineînțeles, la Park&Ride. Nu, nu sunt gratis, dacă la asta vă așteptați. Dar pentru câteva ore de distracție nici nu o să rămâneți fără bani.

Și nici nu o să mergeți foarte mult pe jos, având în vedere că sunt suficiente în jurul parcului

Ce linie de metrou te duce la Prater. Cum ajungi cu tramvaiul sau autobuzul

Dacă ne raportăm la metrou, atunci există două magistrale care te duc direct la Prater, parcul de distracții. Puteți opta pentru U-Bahn – 1, adică urmăriți dunga roșie de pe hartă. Tot ce aveți de făcut este să găsiți stația Praterstern. De fapt, sensul de mers spre ea.

Prater, linia de metrou U-Bahn 1. Sursa foto – wikipedia.org

În parcul de distracții mai puteți ajunge folosind și U-Bahn 2. O să coborâți la statia Praterstern sau Messe-Prater. Nu contează, ambele vă duc exact unde trebuie, ambele vă apropie suficient de parc.

Stația Wien Nord este cea la care trebuie să vă dați jos dacă alegeți să mergeți în Prater cu ajutorul trenului. Sunt mai multe linii, așadar, vă rugăm să le notați. S1, S2, S3, S7, S15, toate vă duc acolo, pentru toate Wien Nord este răspunsul.

Dacă optați pentru tramvai, ei bine, vienezii au legat parcul de distracții și de acest mijloc de transport în comun. Linia 0 sau linia 5 vă opresc foarte aproape de Prater.

Autobuzul, linia 80A este o altă posibilitate să ajungeți în parc.

Cât costă intrarea în Prater

Și aici aveți la dispoziție câteva variante. În primul rând puteți să vă cumpărați un card. Există, de fapt, două tipuri de carduri Prater.

Primul se cheamă chiar Prater Card și începe de la 10 euro. Stați jos, vă rugăm. Acesta este prețul lui de bază, el ar putea să ajungă să coste și câteva sute de euro, în funcție de cât anume vreți să vă distrați.

Cum funcționează cardul Prater? Nimic mai simplu, sistemul există și în România. Concret, depui bani pe un card, apoi de suma pe care o ai în cont te folosești când plătești atracțiile. Există, în acest fel, o reducere de până la 20% pentru fiecare atracție în parte.

Prater, parcul de distracții din Viena. Sursa foto – Anton on Unsplash

Există și un tichet, numit de austrieci Commutation ticket. Acesta costă 39 de euro și este valabil preț de două ore. Adică în 120 de minute te bucuri de tot ce poți.

Apoi, a treia variantă, cea în care plătiți fiecare distracție în parte. Atragem atenția părinților. Cei mici s-ar putea să vă „păcălească” de o sumă frumoasă. Orice intrare pleacă de pe la 3 euro în sus, dar media e cam la 5 euro. Forum Viena are un material amplu despre prețurile din Prater, tot ce trebuie să faci este să dai click pe acest link.

Ce program are parcul de distracții din Viena. Când poți merge să-l vizitezi

Există o veste senzațională din acest punct de vedere al orarului. Parcul Prater nu se închide niciodată. Culmea, puteți să vă plimbați prin el la orice oră din zi și din noapte fără să plătiți ceva anume. În definitiv, plimbarea nu costă nimic.

Cu toate acestea, programul de funcționare este unul diferit pentru fiecare atracție în parte. Atragem atenția pentru cei care merg să viziteze parcul în timpul iernii. Unele dintre ele ar putea fi închise sau spațiul lor restrâns. De exemplu, circuitul de karturi l-am găsit vara întins, mare, plin de oameni, în sezonul rece, acesta se baza mai mult pe interior.

Care sunt atracțiile principale în Prater. Unde te poți distra

Un detaliu aparte este acela că parcul de distracții Prater are peste 250 de atracții. Vorbim aici despre jocuri pentru cei mici, dar și distracții pentru adolescenți sau chiar oameni mari. Carusel, de fapt, o mulțime de astfel de comedii, o roată uriașă care a devenit celebră în întreaga lume, simulatoare incredibile, trenulețe sau roller coastere uriașe, e imposibil să nu găsiți ceva care să vă atragă.

Distracția continuă și cu zeci de cafenele sau restaurante, în ceea ce localnicii numesc “Wurstelprater”. Adică un parc de distracții, dar ceva mai bătrânesc, mai pe stil vechi.

Nu uitați să mergeți în toboganul cu apă, unul în care plutiți într-o ceașcă uriașă, una care intră deodată într-un picaj înfiorător preț de 15 metri până jos. Apoi, da, urcă din nou.

Prater, roata cea mare a Vienei. Sursa foto – Jannes Klingebiel on Unsplash

Riesenrad este roata mare a Vienei. Are peste un secol de existență și o înălțime aparte. De la 65 de metri panorama asupra Vienei este încântătoare.

Da, castelul bântuit înțesat de fantome și de tot felul de monștri este și el acolo. La fel Top Spin-ul, aparatul care îi învârte și îi sucește pe cei curajoși în toate direcțiile posibile.

Cine are nevoie de puțină odihnă ar putea să se bucure de ea în zona verde. Green Prater e plin de alei cu turiști pe care lumea se plimbă, aleargă și predă o lecție despre normalitate.

La final, în picioare rămân cu siguranță cei mici. Trenulețul liliputan străbate tărâmuri care vin la pachet cu amintiri cât pentru o viață întreagă. Ar putea fi o ultimă soluție, dar nu garantăm. În definitiv, energia copiilor este inepuizabilă.

Ce alte atracții sunt lângă Prater

Poate că o vizită la grădina zoologică să-i mai liniștească puțin. Forum Viena ți-a explicat AICI totul despre acest minunat loc.

Puteți chiar să vă plimbați și prin parcul Palatului Schonbrunn. Cu siguranță vor mai obosi puțin. Grădini secrete, tuneluri, labirint, prețuri, program, nu contează, aveți AICI totul. Dați click, atât de simplu este.

Casa Mării din Viena este o altă variantă. Să vă pregătiți însă pentru o incurciune într-o adevărată minune. Detalii AICI

Avem opțiuni și pentru cei mari. De exemplu, Opera de Stat din Viena, una despre care am scris totul AICI.

De fapt, nu mai bine citiți AICI despre toate obiectivele turistice ale Vienei. Sunt explicate și detaliate pe larg.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acvariu Viena, pisica de mare, acvariu, apa
OBIECTIVE TURISTICE

Acvariu Viena. Cum să ajungi la Haus des Meeres

Acvariu Viena, drumul cel mai scurt către Haus des Meeres. Ce metrou, autobuz sau tramvai să folosești pentru a ajunge Acvariu Viena reprezintă un obiectiv de top pentru familiile cu copii. Și nu numai. Acesta este adevărul. Austriecii au construit o adevărată minunăție, una pe care adulții spun că nici nu concep să o rateze. […]

Read More
Târgul de Crăciun din Viena, roata, luminita, casute
OBIECTIVE TURISTICE

Târgul de Crăciun din Viena. Descoperă magia la orice vârstă

Târgul de Crăciun din Viena, unde se desfășoară, cum să ajungi, cât costă intrările. La ce să te aștepți și ce o să găsești Târgul de Crăciun din Viena reprezintă, de fapt, o întoarcere în copilărie, un drum într-un loc al poveștilor fermecate. Vizita la un târg de Crăciun într-un oraș magic este, de altfel, […]

Read More
Roata uriaşă din Viena, roata, cer, cabina, nori
OBIECTIVE TURISTICE

Roata uriaşă din Viena. Wiener Riesenrad, emblemă a orașului

Roata uriaşă din Viena, Wiener Riesenrad. Locul din care poți vedea capitala Austriei în întreaga sa splendoare Roata uriașă din Viena, cunoscută și sub numele de Wiener Riesenrad, este una dintre cele mai tari atracții turistice ale orașului. Cu o istorie bogată și o panoramă impresionantă, această roată uriașă este considerată o adevărată emblemă a […]

Read More
en_USEnglish