Târgul de Crăciun din Viena. Descoperă magia la orice vârstă

Târgul de Crăciun din Viena, roata, luminita, casute

Târgul de Crăciun din Viena, unde se desfășoară, cum să ajungi, cât costă intrările. La ce să te aștepți și ce o să găsești

Târgul de Crăciun din Viena reprezintă, de fapt, o întoarcere în copilărie, un drum într-un loc al poveștilor fermecate. Vizita la un târg de Crăciun într-un oraș magic este, de altfel, o experiență memorabilă, și ceea ce se întâmplă în Viena nu face excepție.

Târgul de Crăciun din Viena, descoperă magia și redescoperă copilăria

Indiferent de vârstă, indiferent de stare, oricine se poate bucura de farmecul sărbătorilor de iarnă aici. În acest ghid, vom explora cum să ajungi la cele mai cunoscute târguri de Crăciun din Viena, ce tradiții austriece de Crăciun poți descoperi și cum să profiți la maximum de această experiență magică.

Dacă ne raportăm strict la Târgul de Crăciun atunci este bine de știut că cel mai mare are loc în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie și se află în fața Primăriei din Viena. Poziția exactă este piața Rathausplatz. Odată ajuns aici vei fi uimit de luminile strălucitoare, bradul de Crăciun decorat și atmosfera feerică care îți încălzește sufletul.

Cum ajungi la Târgul de Crăciun din Viena

Pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Viena, poți folosi transportul public sau poți merge pe jos dacă te cazezi în centrul orașului. Dacă vii cu metroul, stația de metrou cea mai apropiată este Rathaus. Cu un sistem de transport public bine pus la punct, nu vei întâmpina dificultăți în a ajunge acolo.

Târgul de Crăciun din Viena, imagine de seară. Sursa foto – Aneta Pawlik on Unsplash

Îți readucem aminte că avem o secțiune special dedicată transportului public, una pe care o poți accesa apăsând pe acest link. Sau ai dedesubt fiecare articol în parte

Târgul de Crăciun de la Schonbrunn

Viena nu se oprește însă la un singur târg de Crăciun. Nicidecum. Întreg orașul este o feerie. Și un alt târg reprezentativ este cel de la Schönbrunn. După cum are și numele, acesta se desfășoară în grădinile Palatului Schönbrunn și oferă o atmosferă aristocratică și produse tradiționale austriece. Ca să ajungi aici, poți lua metroul și coborî la stația Hietzing.

Este un târg ceva mai mic, pitoresc și care oferă produse hand-made și decorațiuni de Crăciun unice. Este locul perfect pentru a găsi cadouri deosebite și pentru a simți magia sărbătorilor departe de agitația orașului.

Târgul de Crăciun de la Belvedere

Dacă dorești să simți farmecul tradițional al Crăciunului într-un decor de poveste, Târgul de Crăciun de la Castelul Belvedere este locul perfect. Acesta are loc în curtea superioară a castelului și oferă o experiență feerică într-un cadru istoric.

Unul dintre târgurile de Crăciun din Viena. Sursa foto –  Alisa Anton on Unsplash

De asemenea, aici există un patinoar, unde atât copiii, cât și adulții se pot distra pe gheață. Pentru a ajunge aici, poți lua metroul până la stația Südbahnhof și apoi să faci o scurtă plimbare.

Târgul de Crăciun de la Muzeul Etnologic din Viena

Muzeul Etnologic din Viena găzduiește un târg de Crăciun inedit care se concentrează pe tradițiile și obiceiurile Crăciunului din întreaga lume. Aici, vei descoperi decorațiuni și produse din toate colțurile lumii, și vei putea gusta mâncăruri tradiționale din diverse culturi. Târgul oferă o experiență multiculturală și educativă, perfectă pentru toate vârstele. Muzeul Etnologic este ușor de găsit în centrul orașului Viena, lângă Burggarten.

Târgul de Crăciun din Piața Maria Theresien

Acest târg se află într-una dintre cele mai frumoase piețe din Viena. Aici vei găsi standuri cu obiecte de artizanat, delicatese de sezon și un impresionant parc de distracții pentru copii.

Târgul de Crăciun de la Piața Freyung

Este un târg mic și cochet. E cunoscut pentru produsele sale de calitate, unele care îți vor aduce aminte mereu de Viena. Aici vei găsi o gamă variată de decorațiuni de Crăciun, mâncăruri tradiționale și vin fiert.

Târgul de Crăciun de la Am Hof

Situat într-unul dintre cele mai vechi cartiere din Viena, acest târg oferă o atmosferă tradițională de Crăciun. Standurile vechi și decorul istoric fac din acest târg o experiență specială.

Fiecare dintre aceste târguri de Crăciun din Viena are farmecul său unic și oferă o experiență magică a sărbătorilor de iarnă. Indiferent de vârstă sau gusturile tale, vei găsi ceva care să-ți încânte simțurile și să-ți umple inima de bucurie.Precizăm că acestea sunt doar câteva dintre târgurile de Crăciun pe care le poți explora

Viena în perioada sărbătorilor

Nu uita să încerci specialitățile culinare de Crăciun din Viena. Kasnocken, un fel de spaetzle austriac, mâncarea tradițională de Crăciun și apfelstrudel, adică celebra plăcintă cu mere sunt doar câteva dintre opțiunile delicioase. Nu sta deloc pe gânduri nici când vine vorba despre un pahar de vin fiert. I se spune Glühwein și are darul de a te încălzi în zilele reci de iarnă.

Pentru cei mai mici sau pentru cei care doresc să participe la ateliere de artă tradițională, Târgul de Crăciun din Viena oferă numeroase evenimente. Poți face o plimbare cu șareta trasă de cai sau poți vizita căsuța lui Moș Crăciun. La orice vârstă, vei găsi ceva care să îți umple inima de bucurie.

Obiective turistice
Cazare
Sfaturi utile

Mai sus găsești toate articolele noastre grupate pe categorii. Îți urăm lectură plăcută. Mulți ne-au lăudat pentru ele

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acvariu Viena, pisica de mare, acvariu, apa
OBIECTIVE TURISTICE

Acvariu Viena. Cum să ajungi la Haus des Meeres

Acvariu Viena, drumul cel mai scurt către Haus des Meeres. Ce metrou, autobuz sau tramvai să folosești pentru a ajunge Acvariu Viena reprezintă un obiectiv de top pentru familiile cu copii. Și nu numai. Acesta este adevărul. Austriecii au construit o adevărată minunăție, una pe care adulții spun că nici nu concep să o rateze. […]

Read More
Roata uriaşă din Viena, roata, cer, cabina, nori
OBIECTIVE TURISTICE

Roata uriaşă din Viena. Wiener Riesenrad, emblemă a orașului

Roata uriaşă din Viena, Wiener Riesenrad. Locul din care poți vedea capitala Austriei în întreaga sa splendoare Roata uriașă din Viena, cunoscută și sub numele de Wiener Riesenrad, este una dintre cele mai tari atracții turistice ale orașului. Cu o istorie bogată și o panoramă impresionantă, această roată uriașă este considerată o adevărată emblemă a […]

Read More
Bilete pentru Prater, mașinuțe
OBIECTIVE TURISTICE

Bilete pentru Prater. Cum să te distrezi în Viena

Bilete pentru Prater, idei de distracție în Viena. Nu ai nevoie de bani mulți pentru o super zi în capitala Austriei Bilete pentru Prater, parcul de distracții din Viena. Capitala Austriei, este cunoscută pentru istoria sa bogată, arhitectura impresionantă și cultura vibrantă. Pe lângă aceste aspecte, orașul găzduiește și unul dintre cele mai faimoase parcuri […]

Read More
en_USEnglish