Vienna City Card, cardul oficial al Vienei. Ce reduceri îți oferă

Vienna City Card, bus, case, strazi

Vienna City Card a devenit cardul oficial al orașului. Ce reduceri aveți dacă îl achiziționați și unde puteți să-l folosiți

Vienna City Card este un mod de viață pentru turiștii care vizitează capitala Austriei. Cardul care îți oferă mai multe reduceri importante și discounturi poate fi folosit de orice persoană care petrece măcar câteva ore în Viena.

Vienna City Card, ce este, la ce folosește?

Dacă ați ajuns până în acest punct înseamnă că sunteți interesați cu adevărat despre ce anume oferă. Ei bine, Viena Pass, așa cum i se mai spune, reprezintă un bilet turistic universal valabil. Concret, după ce ați plătit acest card o să primiți tot felul de reduceri în întregul oraș.

Vorbim despre peste 210 puncte în care puteți să vă bucurați de discounturi. Acestea se aplică atât la transport, dar și la o sumenedie de atracții turistice cum ar fi muzee, teatre sau concerte.

Vienna City Card, cardul oficial al Vienei, imagine din interior. Sursa foto – Árpád Czapp on Unsplash

Nu se termină aici pentru că Vienna City Card te scutește de mari cheltuieli și atunci când mergi la cumpărături, în restaurante sau cafenele.

De departe, cel mai important aspect este că după ce l-ați achiziționat aveți acces gratuit în toate stațiile de metrou, pe toate magistralele, dar și la autobuz și tramvai, în funcție de planul pentru care ați optat.

Mai mult decât atât, un adult poate lua cu el un copil cu vârsta de până la 15 ani în transportul în comun fără ca acesta din urmă să plătească. Forum Viena a explicat AICI totul despre transportul în comun din capitala Austriei

Cât costă Viena City Card. Prețuri oficiale

Viena City Card se poate achiziționa în trei variante. Cel care îți face viața mai ușoară preț de 24 de ore costă nu mai puțin de 17 euro.

Există și opțiunea în care cardul te ajută preț de 48 de euro, ceea ce, în mod evident, îi crește prețul. Acesta costă 25 de euro.

În cele din urmă, Viena City Card poate fi cumpărat și cu o valabilitate de 72 de ore, dar contra unui cost de 29 de euro.

Cum se face validarea Viena City Card

Cardul este valabil de la data emiterii. În ceea ce privește transportul, gratuitatea se aplică din momentul primei validări.

De unde cumperi Viena City Card

Viena City Pass poate fi cumpărat din mai multe puncte. În primul rând o puteți face chiar din aeroport, la puține momente după ce ați debarcat. Există tonomate speciale.

Trebuie doar să mergeţi la Centrul de Informații Turistice din Aeroportul Wien-Schwechat. Vă reamintim și programul de aici, luni-duminică: orele 07: 00-22: 00.

Vienna City Card, cardul oficial al Vienei îl puteți găsi și în aeroport. Sursa foto – Eran Menashri on Unsplash

Totodată, cardul se poate lua și de la punctele de tranzacționare și informații ale liniilor de metrou. Îl găsiți în cele mai importante, cum ar fi Karlsplatz, Stephansplatz, Westbahnhof, Landstrasse, Wien Mitte.

Există un Centru de Informare Turistică din Gara Centrală, mai exact în Wien Hauptbahnhof, un centru cu program de luni până duminică, 09: 00-19: 00. Și de aici puteți achiziționa cardul.

Nu în ultimul rând, puteți cumpăra cardul de la recepția majorității hotelurilor și de pe internet.

Ce reduceri și discounturi ai cu Vienna City Card

După ce plătiți cardul, mai ales dacă îl luați din centrele de mai sus, primiți și o broșură specială cu cupoane.

Este întinsă pe 124 de pagini și o să vă dea puțin de furcă, dar nu e ceva imposibil. Mai exact, cupoanele pe care le primiți urmează a fi tăiate atunci când vizitați atracțiile, restaurantele și magazinele indicate în broșură.

Cele peste 210 locuri în care beneficiați de reduceri și discunturi le găsiți pe site-ul oficial.

Reducerile cu Vienna City Card pot fi utilizate și pe parcursul ultimei zile a cardului.

Ce reduceri ai la transport cu Viena Pass

Nici nu încape discuție, Vienna City Card te scutește de multă bătaie de cap, dar mai ales îți salvează bani. Faceți o simplă socoteală, vă reamintim că un tichet simplu costă 2,40 euro. În doar câteva călătorii cu metroul sunteți deja la prețul de bază al cardului.

Şi dacă tot vorbim despre metrou, Forum Viena îţi oferă AICI o hartă detaliată şi îţi explică magistralele şi staţiile.

Este posibil să te ajute și harta interactivă a Vienei. Este explicată pe larg în acest material.

De asemenea, dacă sunteți interesat despre liniile de tramvai din Viena, rute de autobuz și stații poți să citești AICI.

Viena Pass, păreri ale celor care l-au cumpărat

Forum Viena recomandă cardul mai ales celor care nu stau locului. Dacă Viena înseamnă doar o cafenea, un șnițel și cel mult o plimbare prin Schonbrunn, atunci poate că e cazul să vă mai gândiți.

Vienna City Card, cardul oficial al Vienei, Palatul Schonbrunn. Sursa foto – Anna Hunko on Unsplash

Dar în cazul în care vreți să faceți cât mai multe și să vedeți tot ce este posibil, atunci vizitele acestea pot ieși ceva mai bine financiar dacă achiziționați Vienna City Card.

Fiecare îşi cunoaşte forţa financiară, tocmai de aceea evităm să oferim sfaturi de genul acesta, dar vă putem spune că Viena trebuie atent calculată şi gândită. O să vedeţi că nu e un oraş scump dacă reuşiţi să le puneţi pe toate în ordine şi să vă setaţi obiectivele

Nu uitaţi, aici aveţi şi o listă cu atracţiile principale ale Vienei. Sunt explicate, detaliate şi povestite pentru fiecare om în parte.

Ca să ajungeți la ele v-ar putea ajuta și WienMobil. Este o aplicație pe care orice turist care ajunge în capitala Austriei trebuie să o aibă.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Harta interactivă Viena, sf stefan, case, acoperisuri
TRANSPORT PUBLIC

Harta interactivă Viena. Districte, străzi și scurtături care te vor ajuta

Harta interactivă Viena, detalii de care ai nevoie. Cum sunt împărțite districtele, nume de străzi și scurtături către obiective turistice Harta interactivă Viena s-ar putea să fie prietenul tău numărul 1. Poate că stai o singură zi, ori te pregătești pentru un city break ceva mai mare, nu contează, atât timp cât ești pregătit sută […]

Read More
Linii tramvai Viena, prater, pomi
TRANSPORT PUBLIC

Linii tramvai Viena, rute autobuz. Sfaturi utile de călătorie

Linii tramvai Viena, rute autobuz, detalii pe care trebuie să le cunoști. Cele mai bune sfaturi de călătorie Linii tramvai Viena, rute autobuz și sute de stații fac parte dintr-un sistem impresionant de transport în comun. Capitala Austriei o să vă lase cu o amintire frumoasă din acest punct de vedere și o să vă […]

Read More
Aplicație transport Viena femeie telefon biciclete
TRANSPORT PUBLIC

Aplicație transport Viena, WienMobil. Cum îți planifici rutele și obiectivele turistice

Aplicație transport Viena, adică WienMobil, sfaturi utile. Cum poți ajunge mai repede la atracțiile turistice din capitala Austriei Aplicație transport Viena, pe scurt WienMobil ar putea să vă schimbe în bine vacanța. Indiferent că aveți planificate numai câteva ore sau chiar o săptămână, aceasta ar putea fi ajutorul de care aveți nevoie în momentele cheie. […]

Read More
en_USEnglish