Vremea Viena, câte grade sunt în fiecare lună a anului. Sfaturi de care trebuie să ții cont

Vremea Viena, câte grade sunt în fiecare lună a anului cladire nori cer

Vremea Viena, sfaturi pentru fiecare lună în parte. Ce spun meteorologii și cum trebuie să te îmbraci în capitala Austriei

Vremea Viena poate fi una mereu surprinzătoare. Dacă intenționați să vizitați capitala Austriei, este important să știți cum arată vremea în oraș în funcție de luna în care alegeți să mergeți. De la temperaturi blânde în primăvară și toamnă, la temperaturi ridicate în timpul verii și frig și zăpadă în timpul iernii, Viena oferă un climat diversificat pe tot parcursul anului.

Vremea Viena, câte grade sunt în fiecare lună a anului

Indiferent că discutăm despre un city break, despre o vacanță mai mare sau poate chiar o relocare, vremea la Viena s-ar putea să-ți dea bătăi de cap. Nu râde, este foarte important să ai hainele potrivite pentru a te bucura de deplin de zilele petrecute aici.

Forum Viena a consultat Acuweather, dar și alte site-uri importante de meteorologie. Îți oferă temperaturile minime și maxime pentru fiecare lună în parte.

Cum este vremea la Viena în ianuarie

Temperatura medie în capitala Austriei, în luna ianuarie, este de -1°C, cu temperaturi minime de până la -4°C și temperaturi maxime de până la 2°C.

Nu uitați, Viena se află în plin sezon de iarnă, ceea ce înseamnă că temperaturile sunt de obicei foarte scăzute. Zăpada poate fi prezentă în mod constant. În plus, în ianuarie este posibil să se înregistreze precipitații sub formă de ninsoare. Ceea ce poate afecta în mod semnificativ condițiile de mers pe jos sau de conducere.

În general, dacă vizitați Viena în ianuarie, este important să vă pregătiți adecvat. Aveți nevoie de îmbrăcăminte potrivită pentru temperaturile foarte scăzute și pentru zăpadă.

Vremea în Viena în luna februarie

Temperatura medie este de 1°C, în luna februarie, cu temperaturi minime de până la -3°C și temperaturi maxime de până la 5°C. În a doua lună a anului, capitala Austriei se află încă în sezonul de iarnă. Așadar, temperaturile sunt destul de scăzute.

De asemenea, este posibil să se înregistreze precipitații sub formă de zăpadă sau ploaie înghețată, ceea ce poate face condițiile de mers pe jos sau de conducere mai dificile. Cu toate acestea, în februarie, există și ocazii când se pot înregistra temperaturi mai ridicate. Zilele încep să devină mai lungi, ceea ce poate crea o atmosferă plăcută pentru explorarea orașului

Vremea Viena, luna martie

Temperatura medie în luna martie, la Viena, este de 6°C, cu temperaturi minime de până la 1°C și temperaturi maxime de până la 11°C. Martie este o lună de tranziție în Viena, în care temperaturile încep să crească și zilele devin mai lungi.

Precipitațiile sunt relativ comune în această lună, cu o medie de aproximativ 12 zile de ploaie sau zăpadă. Vremea poate fi destul de schimbătoare în martie, cu zile însorite și calde urmate de zile reci și ploioase. Este recomandat să luați cu voi haine de primăvară și o umbrelă pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate

Cum este vremea la Viena în aprilie

Temperatura medie la Viena, în luna aprilie, este de 11°C, cu temperaturi minime de până la 5°C și temperaturi maxime de până la 16°C. Așadar, aprilie este o lună foarte frumoasă la Viena, când primăvara își face simțită prezența în mod clar.

Este o lună cu mult soare și precipitații mai puține decât în lunile precedente. Cu toate acestea, încă poate fi destul de rece dimineața și seara. Așa că este recomandat să luați cu voi haine de primăvară și un pulover sau o jachetă ușoară pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate. Este un moment minunat pentru a explora orașul și pentru a te bucura de parcurile și grădinile sale frumoase înflorite

Vremea în Viena în luna mai

Temperatura medie în Viena pentru luna mai este de 16°C, cu temperaturi minime de până la 10°C și temperaturi maxime de până la 21°C.

Luna mai este una dintre cele mai plăcute luni din an pentru a vizita Viena, deoarece se instalează în mod serios căldura. Atenție, însă. Există zile însorite și senine, dar și zile ploioase, iar umiditatea poate fi destul de ridicată. Este bine să ai la tine atât haine mai ușoare pentru zilele călduroase, cât și o jachetă și o umbrelă. Ultimele pentru zilele mai reci sau ploioase.

Vremea Viena, luna iunie

Temperatura medie în Viena pentru luna iunie este de 20°C, cu temperaturi minime de până la 14°C și temperaturi maxime de până la 25°C. Deși există unele ploi, acestea sunt, în general, scurte și nu interferează prea mult cu activitățile turistice. Este important să fiți pregătit pentru temperaturi ridicate și să luați măsuri de protecție împotriva soarelui în timpul zilei.

Forum Viena a scris despre toate atracțiile Vienei, este un material foarte bine primit de public. O să te pună la curent și o să-ți explice ce poți și ce nu poți face în luna iunie.

Ah! Să nu uităm și de materialul nostru despre transportul în comun din capitala Austriei. Găsești totul despre bilete, abonamente, rute și prețuri

Cum este vremea la Viena în iulie

Luna iulie este una dintre cele mai calde luni din Viena, cu o temperatură medie de 23°C și ploi mai puține decât în lunile precedente. Temperaturile maxime pot ajunge până la 27°C, iar cele minime la 18°C. Cu toate acestea, există șanse mici de ploaie sau furtuni în timpul după-amiezilor calde și umede.

Dacă planificați să vizitați Viena în iulie, ar trebui să luați în considerare faptul că orașul poate fi aglomerat din cauza turiștilor. Cu toții vin să se bucure de festivalurile de vară și de peisajul frumos. În timpul nopții, temperaturile se răcoresc puțin, dar încă rămân destul de calde, cu minime medii de 15°C.

Este o lună cu mult soare și cer senin, cu o medie de 9 ore de soare pe zi. Este poate cea mai populară lună pentru a vizita Viena. În plus, precipitațiile sunt relativ scăzute, cu o medie de 8 zile de ploaie în timpul lunii.

Vremea în Viena în luna august

Luna august aduce temperaturi ridicate la Viena, fiind considerată cea mai caldă lună a anului. Media temperaturilor maxime este de aproximativ 26°C, dar pot ajunge chiar și la 30°C în unele zile. În schimb, media temperaturilor minime este de 15°C, astfel că noaptea poate fi mai răcoros.

Este important de menționat că Viena poate fi afectată și de valuri de căldură în această perioadă, iar expunerea prelungită la soare poate fi obositoare și chiar periculoasă pentru sănătate. De aceea, este recomandat să se poarte haine lejere și să se bea multă apă pentru a evita deshidratarea.

Vremea Viena, luna septembrie

În septembrie, Viena se bucură de o temperatură plăcută, cu o medie de 18°C. Ziua poate fi încă foarte caldă, cu temperaturi de până la 22°C, dar serile încep să se răcească, cu temperaturi scăzute până la 11°C.

De obicei, luna septembrie este una dintre cele mai uscate luni din an, cu puține zile ploioase. Este un moment ideal pentru a vizita orașul și pentru a te bucura de plimbări prin parcuri și grădini. Nu uita să iei cu tine îmbrăcăminte mai călduroasă pentru seara, deoarece temperatura poate scădea semnificativ în timpul nopții.

Cum este vremea la Viena în octombrie

Octombrie este o lună frumoasă și începe sezonul de toamnă în Viena. Temperaturile o iau în jos, vor scădea treptat, iar media zilnică este de aproximativ 11 grade Celsius, cu temperaturi maxime de aproximativ 15-16 grade și temperaturi minime de aproximativ 7-8 grade Celsius.

Precipitațiile încep să crească în această lună, cu o medie de aproximativ 50mm de ploaie în întreaga lună. Este recomandat să aveți o umbrelă la îndemână și să vă pregătiți pentru zile mai răcoroase. În octombrie are loc și celebrul Festival al Vinului de la Viena (Wiener Weinwandertag), un eveniment popular printre localnici și turiști, unde se poate degusta vinul austriac și se pot admira priveliștile frumoase ale orașului.

Vremea în Viena în luna noiembrie

Luna noiembrie aduce o schimbare de temperatură semnificativă la Viena. Începând din această lună, temperaturile încep să scadă rapid, iar zilele sunt mai scurte. De obicei, temperaturile medii diurne sunt de 7-8 grade Celsius, cu temperaturi nocturne medii de 2-3 grade Celsius.

În timpul zilei, puteți avea nori și ploaie, dar în general, vremea rămâne destul de stabilă și uscată în această lună. Să nu vă surprindă dacă ar putea fi zăpadă la sfârșitul lunii noiembrie. În orice caz, asigurați-vă că vă îmbrăcați bine dacă vizitați Viena în această perioadă a anului.

Vremea Viena, luna decembrie

În decembrie, Viena este acoperită de zăpadă și îmbrăcată în luminițe, iar temperaturile scad considerabil. Media temperaturilor maxime este de 4 grade Celsius, în timp ce media minimelor este de -1 grad Celsius.

Precipitațiile sunt frecvente, iar zăpada poate fi prezentă pe parcursul întregii luni. Sunt 2 ore de soare pe zi în medie, iar umiditatea este mai ridicată decât în lunile de vară. Este perioada în care are loc celebrul târg de Crăciun din Viena, astfel că este un moment ideal pentru cei care doresc să experimenteze farmecul și magia sărbătorilor de iarnă într-un decor impresionant.

Clima Viena, o privire generală

Este important să aveți în vedere aceste informații atunci când planificați vizita în Viena, astfel încât să puteți alege luna potrivită în funcție de preferințele și activitățile dvs. planificate. Asigurați-vă că vă îmbrăcați corespunzător și luați în considerare variabilitatea vremii, astfel încât să fiți pregătiți pentru orice eventualitate.

Da, noi spunem mereu că Viena este cel mai frumos oraș de pe Pământ, dar trebuie să fiți echipați corespunzător pentru a vă putea bucura de el.

Găsiți într-un amplu material marca Forum Viena totul și despre cazarea în capitala Austriei, indiferent că discutăm despre hoteluri de lux sau hosteluri pentru studenți.

De asemenea. Airbnb-ul poate fi și trebuie să fie și el luat în calcul pentru Viena.

Nu uitați de Acuweather, este actualizat la zi, oferă date pentru lună, săptămână, zi și oră în parte.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viena, capitala Austriei, case, turla, cer, apus
SFATURI UTILE

Viena, capitala Austriei. Ce poți face și cum să nu te plictisești niciodată

Viena, capitala Austriei. Cum să te bucuri de acest loc, indiferent de vreme sau bugetul pe care îl ai disponibil. Viena, capitala Austriei, sau modul în care poți să descoperi o adevărată bijuterie europeană și arta imperială. Viena, un oraș bogat în istorie și cultură, te aşteaptă cu o mulțime de comori care îţi vor […]

Read More
Harta Viena, clădiri, oameni, străzi
SFATURI UTILE

Harta Viena, atracții turistice, cartiere, străzi. Cum să ajungi rapid în orice punct al orașului vrei

Harta Viena, unde se află obiectivele turistice. Districte, străzi importante, dar mai ales mici secrete care îți vor face viața mai ușoară Harta Viena, adică harta unui oraș ușor de explorat dacă citești cu atenție site-ul nostru. În capitala Austriei fiecare stradă are o poveste proprie. Drept pentru care, Viena oferă o varietate de rute […]

Read More
Figlmuller Viena, sigla intrare
SFATURI UTILE

Figlmuller Viena. Cum să faci o rezervare pentru o experiență culinară unică. Așa o să eviți statul la coadă

Figlmuller Viena, rezervare la poate cel mai tare restaurant din capitala Austriei. Cum să eviți statul la coadă, ce trebuie să faci Figlmuller Viena este unul dintre acele restaurante legendare care atrag turiști și localnici în fiecare zi. Cu celebrul lor șnițel, Wiener Schnitzel despre care am scris pe larg, Figlmuller a devenit un punct […]

Read More
en_USEnglish